Fairmont Copley Plaza

boston 2011
 

I maj 2011 så var det igen dags för den årliga Reubenweekenden. Den här gången i Boston. Jag bodde på Fairmont Copley Plaza som ligger i kanten av centrala Boston.

Hotellet ligger precis bredvid där man hade målgången för Boston maraton. Det var där terroister sprängde  hemmagjorda bomber och dödade tre människor den 15 april 2013.
 

Copley Square
Clarendon Street
Trinity Church
Trinity Church


Hotellet låg i trevliga kvarter med några få skyskrapor och kvarter med låga tegelbyggnader. Det vimlade av småbutiker, barer och mindre restauranger. Ett stenkast därifrån ligger också Boston Piublic Garden som är ett trevligt grönområde.  där det berömnda Freedom Trail startar.
 


Vädret var ganska bra med sol och ca. tjugo grader. Trinty Church som byggdes 1733 speglade sig i glaset på det moderna bankpalatset.
 


I Boston Public Garden startar det berömnda Freedom Trail som är en fyra kilometer lång promenadväg genom centrala Boston.  Freedom Trail passerar sexton historiska platser och minnesmärken. Leden går igenom många kvarter med tegelbyggnader från centrala Boston till USS Constitution i Charlestown.

Massachusetts State House

Massachusetts State House är säte för regeringen för delstaten Massachusetts.  Huset ligger i Beacon Hill  i downtown Boston. Byggnaden ritades av arkitekten Charles Bulfinch och byggdes 1798.
 

Granary Burial Ground

Granary Burial Ground grundades 1660  och är Boston tredje äldsta kyrkogård. Kyrkogården ligger på Tremont Street och är det den sista viloplats för många kända kämpar från det amerikanska frihetskriget.  Här finns ca. 5.000 gravar. 
 

Tremont Temple

Tremont Temple är en Baptistkyrka på Tremont Street I centrala Boston. Huset ritades av arkitekten Clarence Blackall och stod i dess nuvarande form färdigt 1896. Det ersatte ett mindre hus i grekisk stil som brandskadats flera gånger. 1843 köpte baptistkyrkan den teater som låg på platsen och döpte om huset till Tremont Temple.

Det nya huset utformades med butiker och en stor hörsal i bottenvåningen. På övre våningen våningar kontor som uthyrdes kommersiellt så att församlingen kunde välkomna alla troende gratis.
 

Entren till Quincy Market.

I de centrala kvarteren blandas bankpalatsen med Quincy Market. Quincy är en historisk marknadsplats i centrala Boston, Massachusetts. Det byggdes 1824-26 och uppkallat efter borgmästare Josiah Quincy, som byggde marknaden utan att ta ut någon skatt eller några lån.

När  Boston blev stad 1822 hade handeln vuxit så att man inte längre rymdes i närbelägna Faneuil Hall. För att expandera butiksytorna byggdes marknaden intill som en paviljong med försäljningsstånd. Vid den här tiden låg hamnen intill marknaden.
 


Området nedanför Quincy ut mot hamnen är byggt på fyllnadsmassor som man fyllt på för att expandera staden.

Går man norrut efter stranden från centrala Boston så ligger det en del hotell och marinor. Boston Sailing Center har här två pirer.

USS Constitution

USS Constitution är en tremastad tung fregatt byggd i trä. Fartygets döptes av president George Washington efter den amerikanska konstitutionen. Fartyget sjösattes 1797 .


Kvarteren ovanför detta område går i klassisk tegelstil. Här ligger bland annat Paul Reveres residens. Revere var en av hjältarna undet det amerikanska frihetskriget.

North End kallas ofta för Bostons "Little Italy". Det är ett mycket attraktivt bostadsområde men också en stor attraktion för turister.
 

 Hannover och Salem är de två viktigaste gatorna i detta livliga historiska kvarter med mängder av restauranger, kaféer och butiker.

Intill Freedom Trail ligger St. Leonard's Peace Garden en minnesplats för stupade soldater. En märklig känsla att se alla namnbrickor över stupade.

St. Fransiscus av Assisi stod som staty vid St. Leonards kyrka. Han är skyddshelgon för djur och miljö.

Freedom Trail passerar Paul Reveres hus och går genom Paul Revere Mall.

Många italienska invandrare från Genua, Milano, Neapel och Sicilien bosatte sig här och har gett området sin prägel.


Boston Harbor är en stor hamn vid den västra änden av Massachusetts Bay. Hamnen är skyddad från Massachusetts Bay och den öppna Atlanten av Winthrop halvön och Deer Island i norr, Nantaskethalvön och Point Allerton i söder.
Hamnen är uppdelad i en inre hamnen och en yttre hamn. 

Den inre hamnen var historiskt den viktigaste hamnen i Boston och är fortfarande platsen för de flesta hamnanläggningar samt hamnkvarter som har byggts om för bostads- och rekreationsändamål . Den inre hamnen sträcker sig från mynningen av Charles River och Mystic River, vilka båda mynnar ut i hamnen, till Logan International Airport och Castle Island, där den inre hamnen möter den yttre hamnen.
 

Efter 1980-talets satsningar på vattenrening och miljö så är vattnet i hmanen idag ganska bra. Det pågår till och med kommersiellt hummerfiske i hamnen. Fångsterna sälj till stadens restauranger.
 

John F. Kennedy Presidential Library and Museum är tillägnad minnet av USA:s trettiofemte president John F. Kennedy och till alla dem som med politik strävar efte en ny och bättre värld. Det är beläget vid stranden utanför Boston med utsikt över havet som Kennedy älskade och staden där han föddes. Museet skildrar hans liv, ledarskap och president Kennedys entusiasm för politik och offentlig service.
 

Cambridge Cambridge

Harvard University är ett privat forskningsuniversitet i Cambridge  ca. 5 kilometer utanför Boston. Harvards historia, inflytande och rikedom har gjort det till ett av de mest prestigefyllda universiteten i världen.  

Universitetet grundades 1636 av Massachusetts lagstiftande församling och  uppkallades efter John Harvard. Harvard är USA:s äldsta institution för högre utbildning.

Universitetet är indelat i elva separata akademiska enheter, tio fakulteter och Radcliffe Institute for Advanced Study med campus i hela Bostons storstadsområde.

 Det 85 hektar stora huvudcampuset är centrerad på Harvard Yard i Cambridge. Åtta amerikanska presidenter har utexamninerats från universitetet och omkring 150 Nobelpristagare har varit anslutna som studenter, lärare eller personal. Harvard University Library är också det största akademiska biblioteket i USA.

Peter Grännby, Egil Lyder och Lasse Gärdt

 
Reubengalan följde samma schema som brukligt med seminarier, cocktailpartyn, galakväll och avslutnings-fest  dagen efter. Jag träffade en hel del kul och udda typer.

Lasse Gärdt
Bud Grace
Stev McGarry


Karaoken var som vanligt välbesökt  och populär. Lasse Gärdt från Reprostugan var uppe och drog några låtar. Likaså Ernies tecknare Bud Grace.
 


Det var maffiatema på avslutningsfesten.

Tillbaka till resor...