Suede på Gröna Lund

Suede uppträdde den 10 juni på Gröna Lunds stora scen.
 
 Suede är ett brittiskt rockband som bildades i London 1989. Bandets ursprungliga laguppsättning inkluderade Brett Anderson (sång), Bernard Butler (gitarr), Mat Osman (bas), Simon Gilbert (trummor) och Neil Codling (keyboard).
 
Suede var en del av Britpop-rörelsen på 1990-talet och fick framträdande plats för sitt glamrock-inspirerade sound och poetiska texter. De är kända för hits som "Animal Nitrat", "Trash" och "Beautiful Ones".
 
Suedes självbetitlade debutalbum, släppt 1993, fick kritikerros och bidrog till att etablera dem som ett framstående band i den brittiska musikscenen. De nådde kommersiell framgång och kritikerhyllning under hela 1990-talet.
 
Bandet gick igenom olika laguppställningar och musikaliska förändringar under åren. Bernard Butler lämnade bandet efter deras första album, och andra medlemmar kom och gick. Trots dessa förändringar fortsatte Suede att släppa album och upprätthålla en dedikerad fanbas.

Suedes självbetitlade debutalbum, "Suede", släpptes 1993 och fick kritik. Det blev det snabbast sålda debutalbumet på nästan ett decennium i Storbritannien. Bandet följde upp med framgångsrika album som "Dog Man Star" (1994) och "Coming Up" (1996), som inkluderade hitsinglar som "Animal Nitrate", "Trash" och "Beautiful Ones.
 
 


 

loading...