Vårpromenader och kungen                                                                                                                                                                                                    Helgen inbjöd till flera promenader i det sköna vårvädret. Som jag väntat på vår och sol. Det är inte speciellt skönt att gå ut i gråkallt väder med bitande vindar som det mest varit hittills i år.
Men i lördags var det annorlunda. Från början tänkte jag gå ner genom Stockholm från St. Eriksplan, genom city över Gamla stan till söder och tillbaks över Marieberg. Det blev dock annorlunda, vid Gamla stan var det fullt med poliser och avspärrningar framför slottet för kungens sjuttioårsdag.

Även om jag är en inbiten republikan så stannade jag till för att se en del av evenemanget. Fick en ganska bra position för foton vid Lejonbacken så jag väntade kvar. Av en slump så visade det sig att ett antal fotografer från flera länder tyckte att det var ett bra ställe att stå på.
                                                                                                                                                                                                      När väl kungafamiljen kom ut från slottet så var det väl ca. två tusen personer nedanför. Caroline af Ugglas ledde körsången nedanför Lejonbacken. Kungligheterna ställde upp sig på ett ur fotovinkel dumt sätt. Kungen och drottningen stod på högra sidan, i mitten var det ett glapp och tillvänster stod resten.

När jag tittade åt riksdagshuset till såg jag en av polisens prickskyttar på taket.

Jag fick i alla fall till ett femtiotal hyfsade bilder som ett par timmar senare låg i Bulls bildsystem tillgängliga för pressen.
Eftersom det inte blev någon längre promenad på lördagen på grund av detta bestämde jag mig för att på söndagen promenera från Abrahamsberg där min son bor till St. Eriksplan.

Egentligen är det en ganska tråkig väg att gå men jag började reflektera över att även tråkiga miljöer innehåller guldkorn om man bara fokuserar positivt.

Det är ändå så att trots en mycket livlig trafik på Bergslagsvägen så blommar vitsipporna vackert bredvid.

Från Tranebergsbron får man en imponerande vy men det slog mig att det trevligaste verkade vara alla människor som satt och njöt av våren på Solstugan i Fredhäll.

Om man bara lyfter blicken och fångar dagen går det att hitta trevliga och vackra saker över allt. Så passa på och njut av våren, ta en paus i solen med en kopp kaffe och känn att livet är ganska skönt ändå...
 

Senaste inläggen

Bloggarkiv