Miriam Bryant på Gröna Lund


 

Igår var jag på Gröna Lund för att plåta Miriam Bryant. Det är verkligen en artist som jag gillar. Många av dagens nya artister har en tendens till att låta likriktat men Mariam sticker ut med sin speciella röst och starka utstrålning.

Miriams röst bryter verkligen av mot många andra artister. Den mörka, lite småhesa starka framtoningen till-sammans med en självsäker och avslappnad scennärvaro gör henne till en mycket intressant artist med egen framtoning. 

Jag är inte speciellt insatt, eller ens intresserad, av alla nya artister som kommit fram genom Idol och andra talangtävlingar. Mariam Bryant fick jag dock upp ögonen för när hon medverkade i "Så mycket bättre".
 

Förra gången Miriam var på Gröna Lund bestod publiken av  600 fans. Två år senare är det stor skillnad med en publik om 13.000. Genombrottet hos svenska folket kom just med Så mycket bättre” i TV4.

Konserten på Gröna Lund inleddes med  ”Finders, keepers” och följdes sedan av en rad av hennes populära låtar.


Hennes version av Serendipity är mycket bättre än när Sven-Bertil Tauba tolkat låten. Vi fick höra en rad av starka låtar och publiken gick verkligen igång med allsång och allt. Intressant var också att höra den ännu osläppta låten Game. Mellan låtarna förde hon en avslappnad dialog med publiken.

Fler bilder hos Sjöberg Bildbyrå.

Senaste inläggen

Bloggarkiv