En vecka fylld av händelser

Senaste veckan har varit fullspäckad med händelser. Maj och juni är verkligen månader där allt går i full rulle. Efter prinsdopet förra fredagen så var det dags för bröllop på lördagen. Det var min brorson Sebastian som gifte sig med sin Madeleine. Bröllopet var i Johannes kyrka. Det är en kyrka man många gånger gått förbi men aldrig tidigare varit inne i. Kyrkan är väldigt vacker och påminner om en mindre variant av Kölnerdomen som jag besökte i höstas.

Det var ett vackert och stämningsfullt bröllop. Eftersom inget av mina barn än så länge gift sig så var det länge sedan jag varit på ett bröllop. Allt sånt här går väl i perioder i livet och jag får väl mer glädja mig åt barnbarnsdop med mera. Det är kul med bröllop. Det strålade av lycka från brudparet och det är ju början på ett liv tillsammans. Det låg en aura av framtidsdrömmar i luften.
Efteråt blev det middag och fest på restaurang Syster och bror som ligger bredvid KTH. God mat, roliga tal och mycket dans efteråt. Natten blev sen innan vi kom hem.

Naturligtvis skulle Marianne, min fru, som första sak morgonen efter föreslå att vi skulle åka till Ikea. Inte världens bästa dag för detta men snäll som jag är så gick jag med på det. Efter några timmar kunde vi äntligen åka hem några tusenlappar fattigare.

På torsdagen så hade vi en samling med alla medarbetarna på redaktion och syndikering på Bulls. På kvällen blev det middag på Oaxen och sedan sedvanlig femkamp på Grönan. Det var varmt och soligt. En perfekt kväll för avslappnat umgänge.

I övrigt har veckan varit fylld av förberedelser för min yngsta dotters examensfest. I fredags så tog hon psykologexamen efter fem års studier på Karolinska institutet.

Jag är verkligen stolt och imponerad av hennes målmed-vetenhet och energi. Väldigt roligt var att hon en kvart före ceremonin i KI:s aula fick ett e-mail om att hon fått jobb på Karolinska i Huddinge. Hon strålade verkligen av lycka under examensceremonin.

På kvällen hade vi examensfest för henne och ett femtiotal släktingar och vänner. Det blev en verkligt lyckad tillställning.

Det var stimulerande att träffa och  prata med hennes vänner. Alla är antingen i slutet av sina studier eller i början av sina yrkesliv. En massa smarta och kul människor som ger hopp om framtiden för Sverige.


Lördagen gick åt att diska och städa efter fredagens fest. Man var ganska trött men det kändes ändå bra att allt blivit så lyckat.

Idag så har jag varit ute på vårt lantställe på Värmdö för att klippa gräset. På grund av allt som hänt sista tiden så har det inte blivit så mycket tid att vara där. Klippte två decimeter högt gräs så att det inte ska se ut som om det är övergivet. Hade jag väntat ytterligare så hade man behövt köra med slyröjare.

Veckan som kommer blir även den intensiv. I morgon kväll ska jag fota Dan Reed Network på Gröna Lund. Sedan på tisdag förmiddag ska jag till Tyskland i affärer för att komma tillbaks på torsdag eftermiddag. Samma dag på kvällen ska jag fot Suede. Även denna gång på Gröna Lund.

På fredagen så är det äntligen dags för sjösättning av båten. Jag ser fram emot sköna båtturer i sommar. Hoppas att den får vara ifred i år. Förra årets båtsäsong blev begränsad då någon försökte stjäla båten och förstörde startlåset. Vi tappade ett par veckor innan det blev reparerat. Det var naturligtvis de få veckor som det var soligt så sammanfattningsvis så var förra båtsommaren usel.

Senaste inläggen

Bloggarkiv