Suede på Gröna Lund

I går var jag på Gröna Lund för att plåta Suede. Det var lite stressigt, jag landade från en affärsresa i Tyskland ett par timmar tidigare så jag var väl inte i bästa form. Ganska trött, men det var bara att tända om. Suede är egentligen inte något band som jag noterat speciellt mycket innan den här konserten.


Fakta är att Suede är ett engelskt rockband som bildades i London redan 1989 och består för närvarande av sångaren Brett Anderson, gitarristen Richard Oakes, basisten Mat Osman, trummisen Simon Gilbert och keyboardisten / rytm gitarristen Neil Codling.

1992 beskrevs Suede som "Best New Band i Storbritannien" och rönte stor uppmärksamhet från den brittiska musikpressen.

Året därpå gick Suede till toppen av topplistorna genom att deras debutalbum blev det snabbast säljande debutalbumet på nästan tio år.

Suede skulle bli en av Britpoppens fyra stora band tillsammans med Oasis, Blur och Pulp.

1996 släpptes albumet Coming Up som gick in som nummer ett på topplistan i Storbritannien och blev Suedes mest sålda album världen över.
2003 upplöstes bandet efter en rad kommersiella misslyckanden. Sju år senare återförenades man och gjorde en serie konserter.

Tre år efter deras återförening släppte Suede sitt sjätte album, Bloodsports. Det mottogs väl av kritiker och bandet blev åter ett av de tio största banden i Storbritannien. Night Thoughts  (2016) blev dock en ännu större framgång både hos recensenter och som kommersiell framgång.


Efter en snabb matbit på ett av ställena utanför Gröna kom jag in och utlovades först en fotoposition ovanpå Eclipse vilket är en drömposition för bra bilder.

Senare fick jag reda på att tjejen som skickade mig dit gjort ett misstag. Det är en lite märklig policy, man skickar fotograferna till diket framför scenen när de bästa bilderna skulle tas ur en bättre vinkel från Eclipse.


Jag tycker att bättre bilder i media skulle gynna både artisterna och Gröna Lund. I alla fall så hamnade jag till slut i diket. Då fungerar det som så att man kan plåta under de tre första låtarna sedan körs man ut.
 

Jämfört med Dan Reed Network som jag plåtade tidigare i veckan tyckte jag att det var en ganska trist och dåligt ljussatt konsert

Nu var visserligen Dan på lilla scenen och Suede på stora. Men även jämfört med Miriam Bryant någon vecka tidigare så var skillnaden stor.

 Jag fick mina bilder men saknade engagemanget. Dock verkade publiken nöjd. Det blir alltid bättre bilder om man själv tänder till.

Fler bilder...

Ser fram emot Deep Purple nästa vecka.

Senaste inläggen

Bloggarkiv