Semester och avkoppling

Ursäkta ett långt uppehåll i bloggen. Senaste tiden har varit först intensiv med mycket jobb och sedan semester. Semester låter ju jättehärligt. Definitionen kan naturligtvis vara från att inte göra någonting, bara att ligga i hängmattan och njuta av ledigheten till olika projekt som att måla sommarhuset etc.

För min egen del var första veckan bara att slappa. För-middagarna har jag suttit med projektet att indexera mina foton i Lightroom.

På eftermiddagarna har jag pysslat i trädgården, handlat eller druckit vin på verandan. Ganska avslappnande. Kunde släppa jobbet ganska väl trots stressiga veckor med tunga förhandlingar före semestern.

Minuspoäng är väl att jag fortfarande följer min e-mail. Borde släppa!
 

Nu när man är ledig så kan man faktiskt njuta av sommaren. Har blivit lite intresserad av de små väsen jag finner i trädgården. Skalbaggar, myror, blommor och annat. Vi har en intressant natur i närheten på Värmdö. Det finns små sjöar med näckckrosor, insekter fåglar och annat. Tyvärr också mördarsniglar som äter upp det mesta.
 

Inte alla djur är små. Här är några bilder från min grannes tomt.

Förmodligen inte helt uppskattat. Beror ju på hur mycket blommor de runt huset.ut diam.

Hoppas du inte planterat för mycket Lars.

Idag kom vi ut med båten för första gången. Vädret var bra och det blev en lugn tur i Kolström förbi Strömma och tillbaks. Inte så mycket skärgård men en fin tur inomskärs. Kul att se all fantastiska hus i skärgården, Finns nog många med väldigt mycket kapital eller möjligen gamla släktställen.
Nästan lite stressigt med båten. Kostar mycket men det är väldigt trevligt när man är ute. Hatar dock känslan av at man måste bara för att solen skiner. Det får väl kosta men man åker ut när man känner för det.

Nu närmast måste jag ta tag i de projekt som jag planerat. Har två väggar kvar på huset varav det sist nämnda innebär att ta ned verandataket och ett par bjälkar. Jobbigt men det måste göras.

PS. för ”jag känner Lassie” så träffade jag Markoolio på macken i Saltis idag. Vi hälsade på varandra. Han var ute med sin familj och verkade ha en fin dag. Hade en fin båt. DS.

Senaste inläggen

Bloggarkiv