Fortsatt semester

Semestern fortsätter. Har börjat att måla huset. Tog ned verandataket tvättade och förberedde för målning, Upptäckte snabbt att det var ovanligt många getingar. Tog fram getinggift men det blev bara fler som dessutom verkade upprörda.

Det blev en paus i arbetet och en anmälan till Nomor som är en variant på Anticimex. Paus på fyra dagar innan de kunde komma. Det är ett getingår i år.
Väl framme så sprejades boet. Det visade sig att det var stort som en melon och innehöll flera hundra getingar. Tur att jag inte fortsatte med målandet. Det hade kunna sluta illa.
 

Efter ett par dagar kunde jag fortsätta. Det känns skönt när man väl har en fräsch och nymålad vägg. Gäller att passa på när vädret tillåter!

Idag hade jag besök av min bror med fru och deras barnbarn. Känns konstigt hur åren har gått. Minns när deras föräldrar var nyfödda.

Barnen blev förtjusta i sandlådan jag byggde förra året. En stor favorit var också gungorna nere vid stranden.
 


På kvällen blev det grillade revbensspjäll av amerikanskt snitt. Förkokade och kryddade som i södra USA. Den här typen av middag med vin utomhus på verandan kan man leva på länge.

Väderprognosen för morgondagen gör att en båttur förmodligen låter målandet vila. Stockholms skärgård är nog mer lockande.

Hoppas att ni har en lika bra avkopplande sommar som jag!
 

Senaste inläggen

Bloggarkiv