Tillbaks efter semestern

Nu har det varit en lång sommarpaus på bloggen. Ber om ursäkt för det. Sommaren har varit bra. Jag lyckades att fånga det goda vädret under de veckor jag var ledig.

Ett antal turer med båten i skärgården gav en avslappnande känsla. Jag brukar säga att en dag på sjön är som en vecka vid medelhavet. Det kan nog stämma om man ser till kostnaden för båt och bränsle. I alla fall så var sommaren skön. Fick än en gång en känsla för hur underbar naturen kan vara, bara man kan se den nära.
 

Vi hade säkrat oss med en vecka i Grekland. Det var mest en reserv för om det skulle bli ännu en regnig sommar. Vi åkte till Rhodos som jag egentligen har mycket fördomar om som partyställe. Det visade sig att det handlade om Rhodos för tjugo år sedan. Idag satsar de grekiska myndigheterna på seriös turism. Och Rhodos har faktiskt väldigt mycket att erbjuda,


Efter semestern började jobbet med en rivstart. Förhandlingar och planering för hösten, allt kom på en gång. Ibland kan man tänka att förr hade man större tid till reflektion och eftertanke innan man ingick avtal. Hur som helst, det kanske är gammaldags, men ändå så bör man ju tänka till ordentligt innan man skapar en affär.

Vid sidan av mitt ”normala affärsliv” så fortsätter jag som frilansande fotograf. Igår så fotade jag prins Alexanders dop vid Drottningholms slott utanför Stockholm. Till skillnad från det förra prisdopet var det färre gäster från utlandet. Av den anledningen så var det så var det färre framträdande gäster men ändå en trevlig ceremoni.
 När man jobbar som fotograf vid den här typen av händelser så handlar det väldigt mycket om väntan. Jag anlände vid Drottningholm ca. 9.15. Parkeringen var ca. en kilometer från fotopositionen. Var ganska varmt att dra en väska med 25 kilo fotoutrustning. Kom fram och blev förvånad över att direkt få en hyfsad position. Denna gång inga bombhundar eller genomgång av säkerhetspolisen.
 

Hade med mig en stege. För att bevaka positionen så blev jag tvungen att stå där i flera timmar. Det var säkert femtio fototeam från hela världen. Jag hamnade bland en massa tyskar från bland annat Bunte, RDL och andra.

Efter några timmar på en stege så kom gästerna. De som år vana poserade lite. Som vanligt så var de mest medvetna politiker från olika partier. De tar verkligen varje chans att synas.

Plåtade alla ankommande gäster. Några kom dock inifrån slottet men de såg man efter akten när de kom ut ur kyrkan.

Testade sedan att sända bilder från bilen. Det gick bra men var lite långsamt så när de viktigaste bilderna gått iväg åkte jag till kontoret där jag har en snabb dator och stor skärm.
Om man ska sammanfatta upplevelsen så var min reaktion att det är förvånande att människor kan stå i timmar för att se kungligheterna. Jag gör det för att det är ett jobb men de gör det för att de brinner för kungahuset. Imponerande!

Som gammal republikan känner jag att jag blir mer royaltistisk för varje fotouppdrag jag gör. Kungafamiljen levererar, speciellt de yngre.
 

Senaste inläggen

Bloggarkiv