En höstpromenad med funderingarVar ute på en promenad med kameran i Stockholm idag. Ytterligare en härlig brittsommardag. Man vill verkligen att det fina vädret bara ska fortsätta. Misstänker dock att det roliga snart är över.

Gick bland annat över Västerbron. Utöver en fantastisk utsikt över Stockholm så fick den mig att reflektera över relationer. På toppen av bron på östra sidan så hänger det s.k. kärlekslås. Enligt definitionen på Wikipedia så är det;

”hänglås som kärlekspar låser fast på offentliga platser och vars nyckel kastas bort som en symbol för evig kärlek. Ofta är platsen en bro som förutom att den passeras av många också har ett räcke som ger möjlighet till fastlåsning och nyckeln kan symboliskt fås att försvinna i vattendraget. Företeelsen har spridits i många europeiska städer under de senaste åren men har förekommit under längre tid i Asien och senare i Italien.”

Jag förstår innebörden av att man kopplar ihop sig i en relation men tycker samtidigt att låset på sätt och vis är en dålig symbol. Någonting som är låst med en borttappad eller bortslängd nyckel blir ett tvång som man inte kommer undan.

För mig är en relation något man frivilligt vill vara i och trivs med, inte något man tvingas till. Känslan av kärlek och samhörighet är något man frivilligt väljer som hela tiden bygger på att man underhåller relationen med kärlek och omtanke.

I alla fall en trevlig helg blandad med avkoppling,  promenader och, suck, städning.
Hoppas att ni alla som läser detta ”fångar dagen” och njuter av livet. Det gör i alla fall jag.

Senaste inläggen

Bloggarkiv