Ny säsong av På spåret

Torsdagen den 29 september presenterades deltagarna i den nya säsongen av På spåret vid en pressträff i Radiohuset. Kristian Luuk och Fredrik började med att presentera nyheterna för säsongen som till exempel en ny app med vars hjälp tittarna ska kunna tävla mot både lagen i rutan och med vännerna hemma framför TV:n.

En annan nyhet är att programmet bjuder på en julkaramell den 23 december. Man tar ett uppehåll i den ordinarie tävlingen och sänder i stället ett två timmar långt program med inbjudna tävlande par i förstaklass och dressinen. Det blir en blandning av musik, tävlande lag, återseenden och en portion jultraditioner, serverade av Fredrik LindströmInspelningarna startar nästa helg. Premiärprogrammet sänds fredagen den 2 december.

Årets startfält är en blandning av veteraner och debutanter. Göran Hägglund debuterade förra året tillsammans med Anna Ekström. De gick ända till final men slutade som tvåa. Anna Ekström är i år diskvalificerad på grund av att hon numera är minister i regeringen. En sittande minister inte får vara med i den här typen av program. Nu tävlar Hägglund med Olivia Wigzell, generaldirektör för socialstyrelsen.
 

De tävlande är en blandning av kulturpersoner, journalister men även folk från sportens värld.

De tävlande denna säsong är;

Malou von Sivers (programledare) och Sigge Eklund (författare).
Kristin Lundell (journalist) och Johan Hilton (journalist och författare).
Charlotte Gyllenhammar (konstnär) och Erik Niva (journalist).
Kalle Lind (kulturarbetare) och Isobel Hadley-Kamptz (krönikör och författare).
Bea Uusma (läkare och författare) och Kristoffer Appelquist (komiker).

Ronny Svensson (filmjournalist och kritiker) och Anne-Lie Rydé (artist).
Kakan Hermansson (konstnär och programledare) och Jan Hermansson (pensionerad universitetslektor).
Göran Hägglund (föreläsare och tidigare minister) och Olivia Wigzell (generaldirektör).
Jonas Eriksson (internationell fotbollsdomare) och Åsa Sandell (kulturskribent och före detta proffsboxare).

Som vanligt står Augustifamiljen under ledning av Stefan Sporsén för musiken. En rad intressanta artister kommer uppträda under säsongen. Det är First Aid Kit, LaGaylia Frazier, Mariam The Believer, Niklas Strömstedt, Amanda Werne och Veronica Maggio.

Vi fick ett prov på Amanda Wernes talanger under pressvisningen.

Senaste inläggen

Bloggarkiv