Johnossi på Gröna lund

Ikväll inledde Johnossi sin svenska turne 2017 med en spelning på ett kallt Gröna Lund. Här gällde det verkligen att klä sig i lager för att inte stelfrysa sig. Trots att vi är i mitten av maj så kändes det som vintern låg kvar. När spelningen kom igång steg dock värmen snabbt.

Johnossi är en svensk duo bestående av John Engelbert, sång och gitarr och Oskar "Ossi" Bonde vid trummor/slagverk.

John och Oskar träffades första gången när de var 12 respektive 15 år gamla, och började spela tillsammans som en duo under 2004.

Efter fem månader spelade de in sitt första album, Johnossi som slåpptes i januari 2005 av ett litet indiebolag. Hösten året efter relanserades plattan med tre nya låtar på bolaget V2 Music.
 

2008 kom deras andra album ”All They Ever Wanted” i Europa och i Japan 2009. Hitlåtar från albumet var ”18 Karat Gold” och ”Bobby.
 
Johnossi har turnerat i Sverige och Västeuropa, både på egen hand och tillsammans med andra svenska band som Mando Diao och The Soundtrack of Our Lives.

De var förband till The Hives i Japan och till Thåström 2009. Man har haft framgångar runtom i världen. En av deras starkaste marknader är Tyskland där man bland annat medverkat på stora festivaler som Southside och Hurricane.

2010 hade de en hit med singeln ”Whats the Point” som låg på svanska Tracksölistan nästan i ett halvår. Samma år i april släpptes deras tredje album ”Mavericks”. 2013 kom så det fjärde albumet ”Transitions” och 2016 en EP med den starka låten ”Air is Free”.

I februari i år släppte så  Johnossi sitt femte album Blood Jungle, efter tre och ett halvt års tystnad. En resa till Amazonas djungel i Peru inspirerade till det tio låtar långa albumet och titeln.
 


Trots det kyliga vädret som fanns det fans som satt och väntade på den kalla marken i ett par timmar för att få bra platser. Det blev dock inte samma stora publik som i förra veckan på Cardigans konsert. Förmodligen mycket beroende på vädret.
 

Senaste inläggen

Bloggarkiv