King magazine gala del 2


På fredagen den 19 maj hade King magazine sin årliga gala för Sveriges 100 mest inflytelserika modepersoner.   I år hade man bytt lokal till Skeppsholmen. Vädret var fint och förväntningarna höga.

Jag var där för att köra ett pass med röda mattan foton. Den här typen av fotografering skiljer sig från det mesta av vanlig fotografering. Tempot är högt och det gäller att fånga alla och samtidigt försöka få med alla namn. Det sistnämnda är mycket svårare än att få hyfsade bilder.

En strid ström av människor passerar framför kameran. Man har ca 30 sekunder på sig att bränna av 2-3 bilder per person. En fördel är att alla passerar på samma avstånd så har man väl ställt in kameran så är det få ändringar som behövs. 

Vi fotografer delar upp röda mattan och hjälper varandra. Man behöver inte trängas som vid prinsdopen.

Det var en strid ström av ”kändisar” under ett par timmar. Alla var väldigt medvetna om att de poserade på röda mattan och gjorde sitt bästa för att ge bra bilder. Det märktes tydligt att de vet hur de ska posera för att få en bra bild.
 


Sammanfattningsvis en bra arrangerad fest i en trevlig miljö. Tyvärr fick den konkurrens av Petter Stordalens hotellinvigning i city vilket gjorde att det förmodligen var något färre ”kändisar”.
 


Bilder för publicering finns att köpa på PG Pictures, kontakta mig för inloggning.

Senaste inläggen

Bloggarkiv