Allsång på Skansen - säsongspremiär 2017

Igår var jag på säsongspremiären av Allsång på Skansen två gånger. Först på genrepet och därefter på direktsändningen. Programledare för andra året i rad är Sanna Nielsen som gjorde, precis som förra året, ett utmärkt jobb med att hålla igång publiken. Hennes humor, energi och sång lyfter stämningen.

Premiärprogrammets gäster var Robin Bengtsson som efter sin femteplats i Eurovision haft en hektisk tid, pop- och soulsångerskan Sabina Ddumba som vi till hösten kan se i ”Så mycket bättre”, sångerskan och skådespelaren   Shima Niavarani som under året har setts i musikalen "Bullets over Broadway" , och naturligtvis sommarschlagerns populäraste sångare, Tomas Ledin.

Som vanligt fick artisterna sjunga en av sina hits och en allsång. Sabina Dumba framträdde med egna låten Did it for the fame och sedan ledde allsången i Är du kär i mig än Klas-Göran.

Tomas Ledin gjorde två framträdanden, först med De dagar vi drömt om som följdes upp med en hyllning till svärfadern Stickan Andersson med ”Sånt e livet”.
Det andra framträdandet kom på slutet av programmet och var en Tomas Ledin medley.

Robin Bengtsson drog naturligtvis sin vinnarlåt "I can't go on" innan det blev allsång med ”Storfiskarvalsen”.

Shima Niavarani visade styrkan i sin röst med egna låten ”Like a Stranger”. Tyvärr drogs hennes framträdande sedan ned av en dålig sketch med ett fejkat frieri. Publiken blev först förtjust men när det gick upp för dem att det var fejk föll numret.

Kvällens höjdpunkt var utan tvekan Tomas Ledins medley på slutet.

Han gav verkligen intryck av att vara i fin form och bjöd på sig själv både i sång och scenframträdande.

Vid halv tiotiden lämnade jag Skansen för att åka hem och bearbeta kvällens bilder innan de erbjuds till media.

Senaste inläggen

Bloggarkiv