Allsång på Skansen 4 juli 2017Den 4 juli var det så dags för andra sändningen av Allsång på Skansen. De största dragplåstren bland gästerna var Per Gessle och Miriam Bryant. En sak som är kul med allsången är dock att det alltid är några gäster som man inte lyssnat så mycket på eller helt enkelt inte känner till innan. De övriga gästerna var Tina Ahlin & Orsa spelmän, Oscar Magnusson och Stor & Jireel.


Precis som veckan innan var jag med på både genrep och sändning. Den här gången var nog mest orsaken att jag kom väldigt tidigt till Skansen och därför tänkte att man kan lika gärna plåta allt.

Vädret var ganska grått och kyligt under genrepet men lagom till sändningen sprack himlen upp och blev bländande blå.


Som vanligt inleddes programmet med allsången ”Stockholm i mitt hjärta” ledd av Sanna Nielsen. Därefter presenterade hon kvällens gäster. Först ut var Per Gessle som sjöng den för kvällen så väl passande ”Sommartider”. En stark start på programmet som denna vecka lockade en större publik än i säsongsstarten förra veckan.
 


Därefter var det dags för mer Allsång där Sanna Nielsen tog hjälp från publiken av Milla från Millas Mirakel. Millas Mirakel var under sent 1980-tal en popgrupp från Halmstad. 1987 hade de en hit med låten "Rytmen av ett regn" som valdes även för kvällens allsång.
 

Min personliga favorit var Miriam Bryant som inledde med sin ”Rocket” och sedan valde”Idas sommarvisa" som allsång,

Miriam Bryant har verkligen allt man kan önska av en artist. Hon skriver och sjunger väldigt bra med sin lite säregna röst. Just det gör ju att hon inte låter som alla andra utan sticker ut. Hon har en både mjuk och tuff attityd och är dessutom väldigt vacker. Klockrent!

Den här kvällen visade SVT verkligen prov på bredd när det gäller musikurvalet. Efter Miriam Bryant var det dags för Tina Ahlin & Orsa spelmän. Kanske inte helt min musik men ganska svängigt med sommarkänsla ändå.
 


Varje vecka låter man tittarna lägga upp sina sångklipp på sociala medier och tävla om att bli veckans allsångare för att få komma till Skansen och uppträda. Den här vecka var det Lovis, en liten flicka som valde Hasse Alfredssons gamla ”Blommig falukorv”.
 

Oscar Magnusson, son till den gamle Sven-Ingvars sångaren Sven-Erik Magnusson, som dog tidigare i år, hyllade känslosamt sin far från scenen med ”Anita”. Han kommenterade  sitt låtval med;  

Den betyder otroligt mycket, det är väldigt mycket pappa en låt vi sjungit. Tillsammans otroligt många gånger. Ett väldigt enkelt sätt för mig att ha honom nära fortfarande, så är det att sjunga den här.

Därefter blev det ett Sven-Ingvars medley med låtar som ”Börja om från början, börja om på nytt”, ”Säg inte nej, säg kanske”, ”Min gitarr”, ”två mörka ögon”, ”Sommar och sol”, ”Fröken Fräken”, ”Kristina från Vilhelmina” och ”Torparrock”.
 


Efter denna kanonad av kända låtar var det dags för ett tvärt kast i musikstilar då Stor & Jireel äntrade scenen.

Stor är en hiphopveteran som tidigare har gett ut två hyllade album och nu i början av sommaren sitt tredje  album, ”Under broarna”.

Jireel är från Rågsved och har på kort tid lyckats skapa sig ett namn på den Svenska hiphopscenen. Hans debut 2015, ”Här och nu” hade första dygnet över 15.000 visningar på YouTube.
 

Deras ”Nighttime” kändes som en genomarbetad låt och man hade tagit ett litet oväntat grepp med tre unga balettdansare på scenen. Det gav en ganska fin kontrast mot musiken.

Deras allsångsinslag var Lasse Dahlqvists gamla ”Gå upp och pröva dina vingar”. Ute i publikhavet förstärktes de av Tina Ahlin.

Nu blev det litet knivigt att få bra bilder med en publik som står upp och viftar med armarna. Speciellt som pressläktaren ligger på högra sidan och är bara snäppet över publiknivån.

Sedan var det dags för publikens favorit igen. Per Gessle framförde tillsammans med Sanna Nielsen sin ”Småstadsprat”. Gessle avslutade sedan med ”Här kommer alla känslorna”.
 


Här avslutades TV-sändningen och sedan följde en extra halvtimma som sändes vis SVPlay. För egen del frös jag som en hund och hade hundratals bilder att redigera så jag avvek för resan hem. Väl hemma fick jag reda på orsaken till att jag frös så, jag hade nästan 40 graders feber så jag kunde bara glömma att sitta halva natten och redigera bilder.

Det gjorde att som nyhetsbilder är de nu döda men de finns i bildarkivet hos Sjöberg Bildbyrå för framtida bruk. Se fler bilder här...

Nu närmast blir det semester med ett avbrott nästa fredag för fotografering på slottet av Kronprinsessan Viktorias 40-årsdag.
 

Senaste inläggen

Bloggarkiv