Kronprinsessan Victoria 40 år

Jaha, så var det dags för kronprinsessan Victoria att fylla 40. Märkligt, jag kommer ihåg när hon föddes och så har det plötsligt gått 40 år. Trots semester så tvingade jag upp mig redan vid sextiden för att hinna till pressincheckningen på slottet klockan åtta.

Som vanligt så släpptes vi in i grupper vid museum Tre Kronor som ligger under Lejonbacken. Eftersom jag var ackrediterad till södra valvet så tillhörde jag grupp sex. I den fanns kvällstidningarna, DN, TT och de övriga bildbyråerna. Från utlandet var det Bunte, Iltalehti och Nunn Syndication.

Det var samma position som jag hade vid prins Oscars dop. Ganska bra läge.

Först var det dock lång väntan och sedan gick Säpo igenom utrustningen med bland annat bombhundar. Väl på plats blev det ytterligare tre kvarts väntan innan det blev dags.

Först kom alla gästerna och som vanligt bränner man av en massa bilder på folk som man inte vet vilka de är, utan måste Googla och försöka göra research på de mest intressanta.

Eftersom jag idag i huvudsak fotograferade för Bulls, Tyskland så var gästerna mindre intressanta men kungligheterna desto mer intressanta.
Efter det att högmässan i slottskyrkan och utmarschen var över drog jag vidare till Gustav Adolfs Torg.

Där fanns en avspärrad pressposition mitt på torget vid statyn. Jag lade beslag på en pelare vid sidan som jag klättrade upp på och stod på i nästan två timmar innan kortegen kom och det blev, typ tre minuters fotografering.

Därefter, så snabbt som möjligt till bilen och ut till Värmdö för bildbehandling och uppladdning i bildsystemen.

Nu känns det som om man kanske skulle ha semester när man väl har planerat den så nu blir det paus i bloggen ett par veckor. Ha en skön sommar.

Fler bilder...

Senaste inläggen

Bloggarkiv