Kylslaget dop


Igår var det dags för prinsdop igen. Det var prins Carl Philip och prinsessan Sofias andra barn som döptes till Gabriel Carl Walther. Det blev minst sagt en kylig upplevelse, speciellt för pressen som samlades redan vid niotiden. Trots att man klätt sig i flera lager så kryper kylan inpå kroppen när man står i stort sett stilla i flera timmar.

Lagom till det att gästerna började anlända mellan elva och tjugo i tolv slog naturligtvis vädret om och ett blött snöväder drog in. Fick stå med avtryckarhanden innanför jackan för att hålla värmen mellan bilderna.
 
Jämfört med Prins Alexanders dop så såg vädret till att det var färre från allmänheten som tog sig ut till Drottningholm. Skulle tro att det var 50/50 i relation allmänhet och press. Det var tidningar och byråer från ett flertal länder.

Som vanligt när det gäller det svenska kungahuset så var det stor anslutning från tysk press.

Förutom kungafamiljen och deras vänner var det talman Urban Ahlin, statsminister Stefan Löfven med fru Ulla. Från riksdagspartierna kom nye moderatledaren Ulf Kristersson, liberalernas Jan Björklund och Ebba Busch-Thor från KD. Även överbefälhavaren General Micael Bydén återfanns bland gästerna.


Själva dopceremonin inne i slottskyrkan leddes av arkebiskop emeritius Anders Wejrud då ärkebiskopen Antje Jackelen var på resa i USA.

Efter ytterligare en timme i kylan så öppnades kyrkporten och kungafamiljen kom ut och visade upp prins Gabriel samtidigt som det sköts salut.

Senaste inläggen

Bloggarkiv