Reuben i Philadelphia

Så var det dags igen för Reubengalan i USA. Reuben Award är ett pris som delas ut årligen av National Cartoonists Society till serie-, skämttecknare, tidningsillustratörer och animatörer för film och reklam Under galan delas det ut priser i ett antal kategorier varav den mest prestigefyllda är Outstanding Cartoonist of the Year. Priset delades ut första gången 1946 och är uppkallat efter NCS:s första ordförande Rube Goldberg, som även designat pristatyetten.

Pristagarna väljs genom en omröstning bland föreningens medlemmar, utgörandes av professionella serietcknare, illustratörer och annat branschfolk.
 
Galan ambulerar runt på olika ställen i USA varje år. I år var det dags för Philadelphia.

Jag hade fått någon underlig bild av staden efter att ha sett Rockyfilmerna. Trodde att det skulle vara en ganska ruffig industristad. Blev dock överraskad av en trevlig stad med mycket tegelbyggnader och mängder av konst och kultur.

Philadelphia är den största staden i delstaten Pennsylvania och den femte folkrikaste staden i USA.Staden är belägen vid sammanflödet av Delawarefloden och Schuylkillfloden. År 1682 grundade William Penn staden för att fungera som huvudstad i Pennsylvaniakolonin. Bland de första som landsteg var dock svenska sjömän.

Senaste inläggen

Bloggarkiv