Premiär för Allsång på Skansen 2018

Så har sommaren 2018 startat på riktigt. Igår var det premiär för Allsång på Skansen. Som vanligt leds programmet av den alltid så glada Sanna Nielsen. Jag tycker verkligen hon gör ett strålande jobb.

Vädret var strålande om än något för varmt på eftermiddagen. Eftersom det var premiär passade jag på att bevaka både repetition och direktsändning.

Det blir lite tungt men ljuset under repetitionen är oftast bättre än senare på kvällen.

Under repetitionen var vi bara två fotografer och en journalist på pressläktaren. En fördel är att man senare under sändning vet vad som ska hända och var artisterna kommer att stå.


Efter repetitionen var det någon timmes paus innan det var dags att precis före sändningen gå upp på scenen och fotografera Sanna Nielsen. Det blev några snabba helfigursbilder och någon halvfigur.


Kvällens första gäst var Peter Jöback som Sanna flirtintervjuade. Hon har verkligen fallit in i rollen som programledare och är avslappnad och rolig. Han framförde sin nya låt ”The Mask”. Det är den första nya låten han producerat på sju år. Peter har skrivit tillsammans med Tobias Fröberg, Kathryn Williams och Tobias Karlsson som också står för produktionen. De fyra håller just nu på att färdigställa ett helt nytt album med Peter som kommer efter sommaren. 
 
 


Efter Peter Jöback var det dags för Shirley Clamp med ”Efter vi fallit”. Det är en medryckande poplåt som hon framför med bravur. Den har hon skrivit tillsammans med Elin Bell och Mikael Landby.

Så blev det en repris på Skansen  med Jireel.som medverkade för andra året. Jag brukar inte vara någon större fan av rap men låten han framförde, Forca, var ovanligt mjuk och rytmisk.
 


 Iza & Elle var något nytt för mig. Det är två små tvillingflickor som blivit enormt stora på sociala medier. Danderydstjejerna  Iza och Elle upptäckte applikationen musical.ly och sedan dess har de blivit en viral succé på plattformen.

Musically är en app för videoklipp där användarna kan skapa egna klipp, chatta och följa varandra. 2017 hade appen cirka 60 miljoner användare.De har idag när fyra miljoner följare.
 

En ny uppåtgående stjärna är Shirin. Shirin är självlärd då det kommer till sången, hon lärde sig att sjunga genom att imitera de stora soulsångerskorna, och sin första låt skrev hon redan som 15-åring. Utöver att sjunga så besitter hon ett stort intresse i tatueringar, hon har själv 33 stycken.

Hon har en sensationell  egen röst och är en färgstark personlighet. Kanske lite åt Miriam Bryanthållet. Hon sjöng den tämligen nya ”Together We Are Weak”.

I slutet av sändning återkom Shirley Clamp och framförde ”Självklart”. Därefter avslutades sändning sedvanligt med allsång.

När direktsändningen var över så sände man vidare via SVTPlay. Först ut då var Peter Jöback med Stockholm i natt följt av mer Iza & Elle, Shirin med ”That Beat” och Shirley Clamp med ”Min Kärlek”.

Jag avvek en liten stund före slutet för att slippa trängseln när alla ska ut från Skansen. Tog bilen direkt hem för bildbredigering och distribution till Sjöberg Bildbyrå.
 


Fler bilder...

Bilderna finns att köpa för publicering på Sjöberg Bildbyrå.
 

Senaste inläggen

Bloggarkiv