Allsång på Skansen 17 Juli

Denna veckas Allsång på Skansen var lite mindre rockig än tidigare. Det blev mer disco i stället.
En verklig rockikon skulle dock medverka, Jojje Wadenius. Han har ju spelat med i många band och med kända artister som Roberta Flack, Grace Slick, Luther Vandross, Aretha Franklin, Dionne Warwick, Diana Ross med många fler.


Jag hade bestämt mig för att täcka både genrepet och direktsändningen. Det är lite olika ljus och man får fler chanser på bra bilder. Det var dock inte den bästa dagen för en sådan idé. När jag kom till Skansen låg pressläktaren dräkt i solljus och temperaturen i skuggan var 32 grader. Jag kom tidigt för att hinna äta något och som tur var hade läktaren efter min middag hamnat i skugga.
 

Kvällens gäster var enligt programmet som tidigare nämnts Jojje Wadenius, Uno Svenningsson, och Alcazar. Precis som tidigare hade man dessutom fått med fler, bland annat nykomlingen Grant med sin starka röst.

Först ut var Alcazar med en medley på sina låtar. De är verkligen tacksamma att fotografera, de bjuder på sig och poserar och dansar. Dessutom är man ju i min generation lite svag för disco.

Efter medleyt blev det allsång med nu grönskar det och Andreas Lundstedt, Tess Merkel och Lina Hedlund gav sig ned i publikhavet. I publiken satt bland andra kändisar Christer Lindarw som fick sjunga med Andreas Lundstedt.
 

Efter denna allsång kom Sanna Nielsen upp på scen igen, nu iförd en ny klänning. Det blev inledningen till en hyllning av Jules Sylvain som bidragit med så mycket till svensk musiktradition på trettio och fyrtiotalen..
Sanna Nielsen kallade honom dåtidens Max Martin. Han skrev mer än fem hundra låtar. Det blev en medley där Sanna sjöng med Kim Sulocki, känd skådespelare och musikalartist.

Så var det då dags för en allsångdebutant, Grant. Jag hade aldrig hört talas om henne men hon gav ut sitt första album, In bloom, i juni i år så det var kanske inte så underligt. Hon tog dock publiken med storm under sin första sång, Waterline, hon fick stående ovationer av Skansen-publiken. Det var dock inte så förvånande då hon har en stark personlig röst och ett engagerat kroppsspråk på scen.
 


Efter Grant kom kvällens överraskning. Sanna raggade upp Keyyo som satt i publiken och tillsammans körde de allsång.

Så var det då dags för en annan allsångsdebutant ned stark röst men denna gången en musikveteran, Uno Svenningsson. Han framförde sin ”Du kommer ångra dig”.

Han valde sedan Abbas ”Ring ring” som allsång och publiken jublade.


Så var det då dags för Jojje Wadenius med en medley på hans melodier. Det var dock en medley på hans visor så den förväntade rockigheten uteblev. Allsången som följde blev också lugn då Jojje valde Olle Adolfssons ”Det gåtfulla folket.
 


När direktsändningen var över och gick över till SvtPlay framförde artisterna var sin låt till det var över vid ca halv tio. Det var Grant med ”Catcher in the rye”, Uno Svenningsson med ”Ingen är som jag” och Jojje Wadenius med ”Det är natt”.
 


Avslutningsvis kom Alcazar igen med ”Not a Sinner nor a Saint”. Publiken jublade och ropade efter mer. Efter sändningen avslutats kom de då in igen och framförde en Abbalåt.
 

Därefter var det dags att försöka ta sig ut från Skansen samtidigt som tusentals människor var på väg ut. Jag tog mig ut från sidan och fick en rask och svettig promenad till bilen som var parkerad på Östermalm.


Snabb resa till Värmdö och några timmars bildredigering och distribution till Sjöberg bildbyrå.

Fler bilder...

Senaste inläggen

Bloggarkiv