Allsång på Skansen 24 juli


Den här veckan har varit ganska slö och extremt varm som alla säkert vet.

Jag var på Allsång på Skansen i tisdags och ägnade sedan halva natten åt bildredigering och distribution. Det är först nu i helgen som jag orkat hugga tag i webb och blogg.
 

Jag fotograferade genrepet från publiken. Det kan vara bra att vara rörlig och få andra vinklar än från pressläktaren där man sitter på samma ställe och får samma vinkel på alla bilder.

När man hör att det sitter folk i publiken som varit på plats klockan tio på förmiddagen så undrar man hur de tänker. Att sitta i timmar i solen när det är 30 grader i skuggan verkar inte som det smartaste.

Kvällens show inleddes av Kaliffa med sin medryckande ”Helt seriöst”. Jag hade faktiskt inte hört talas om honom tidigare men gillar hans reggeainspirerade musik.Efter Kaliffa var det dags förs dansbandet Sannex med ”Heartaches and highways”.

Jag har väl aldrig varit någon större fan av dansbandsmusik men det här lät mer som pop och rock.


Därefter var det dags för Amanda Ginsburg som framförde jazziga ”Havsmelodi”. Hon har en behaglig röst och en närvaro på scenen som tilltalar en.


Kvällens mest kända namn var förmodligen Pernilla Wahlgren som sittande vid ett piano framförde ”Längtan”.

Hon är ju verkligen i ropet nu med utsålda scenshowen ”Kort, glad och tacksam”, tv-serien Wahlgrens värld, blogg och podcast.

Kvällens ”överraskning” var Magnus Carlsson som tillsammans med Sanna körde allsång.

Direktsändningen avslutades med Sannex  ”Låtsas som det regnar”. Kände vid det laget att jag skulle vilja ha ett riktigt regn.

Sanna Nielsen gjorde som vanligt bra ifrån sig. Hon kan verkligen få publiken att le och sjunga. På tal om publiken så firade Sanna Lasse Lönndahl som snart fyller 90 år.
 

För publicering finns bilderna att köpa på Sjöberg Bildbyrå.

Se fler bilder…

Senaste inläggen

Bloggarkiv