Allsång på Skansen 31 juli

Precis som veckan innan låg temperaturen vid Allsång på Skansen runt trettio grader. Undrade än en gång hur de som sitter på plats från förmiddagen resonerar. I min värld är det rent av farligt att sitta timvis i solen även om man dricker vatten.


 

Artisterna för kvällen  var Tommy Körberg, Netta Barzilai, Tove Styrke, Samir och Viktor, Blen, Emma Peters och Hanna Dorsin samt överraskningen Christer Lindarw.

Jag började med att fotografera genrepet men gav upp efter en stund, för mycket folk med viftande armar och stekhett i solen. Insåg att det inte var värt mödan eftersom jag skulle få bättre bilder från sändningen då pressläktaren ligger i skugga.
 

Sändningens första artister var Samir och Viktor med ”Shuffla”. De lyckades dra igång publiken rejält. Till allsången valde de sedan Hasse Alfredssons ”Guld och gröna skogar”.

Som andra artist för kvällen kom Tove Styrke upp på scen och framförde Sway. När Sanna Nielsen sedan intervjuade henne berättade hon hur hon upplevde det att bjudas in och spela med Kate Perry. Som allsång valde hon ”En gång jag seglar i hamn”.


Ett udda musikalinslag var Grotesco-stjärnorna Hanna Dorsin och Emma Peters som hyllade Hasse Alfredsson och Tage Danielsson med ett specialnummer.

Därefterså var det dags för Blen med den soulbetonade ”Nära dig”. Blen har tidigare sjungit hiphop med artister som Ison & Fille, Petter, Mwuana, Kumba, Gee Dixon och Mohammed Ali.

Så kom då Tommy Körberg upp på scenen till publikens jubel och inledde med att sjunga Ted Gärdestads "Himlen är oskyldigt blå", som en allsång.

Sedan blev det ett smakprov ur den musikaliska monologen "Lola", som han är aktuell med. Tommy fyllde sjuttio i juni och hyllades nu av publiken. Sanna hjälpte honom att förvandlas till Lola. Hon knipsade dit örhängen och satt på honom läppstift. Lola är en man som gillar att klä ut sig till kvinna, sa han.
 

Det finns många som gör det. Upp med flaggorna!, uppmanade han publiken att vifta med sina regnbågsfärgade flaggor.
Prideveckan och allas lika värde uppmärksammades igen i och med att Sanna Nielsen sjöng egna låten "Det vänder nu omgiven av flaggor och flygande drakar. Det lyfte tempot rejält igen.

Kvällens utländska artist var israeliska Netta Barzilai som tidigare i år vann Eurovision Song Contest. Netta framförde vinnarlåten ”Toy”.
 

Hon verkar vara en ganska udda artist med en egen stil. Publiken ställde sig upp och försökte sig på någon slags kycklingdans medan de sjöng med så gott de kunde.
 
Direktsändningen i tv avslutades med att  kvällens överraskningsartist Christer Lindarw ledde publiken i allsång med "La Dolce Vita.

Jag satt kvar till webbsändningen var över på SvtPlay vid 21.30. Sedan som vanligt snabbt ut från Skansen till bilen som var parkerad på Östermalm och direkt ut till Värmdö och bildredigering och distribution till Sjöberg Bildbyrå som säljer publiceringsrätten.

Senaste inläggen

Bloggarkiv