Kristallengalan 2018


                                                                                                                                                                                                           I fredags så gick Kristallengalan av stapeln. Kristallen är ju den svenska tv-världens stora pris. Kristallen som delats ut årligen sedan 2005 har en rad olika kategorier sär priset delas ut till tv-personligheter, skådespelare och tv-program. Internationellt motsvaras det av det prestigefyllda amerikanska Emmy-priset.
 Priset är instiftat som en stimulans för produktion av tv-program med hög innehållsmässig, konstnärlig och teknisk kvalitet och delas ut av Stiftelsen det svenska tv-priset.


På sätt och vis kan man se på galan som en enda stor personalfest för alla tv-kanaler på en gång.
Jag anlände till Cirkus på Djurgården vid fyratiden eftersom fotograferingen på röda mattan skulle inledas vid halv fem och på till klockan sex.

Under en och en halv timme passerade ett par hundra kändisar, skådespelare och tv-folk framför fotograferna. Ganska så intensivt då man bränner av 5-10 bilder på varje.
 


Något jobbig var också att jag hade en släng av diskbråck som gjorde att ena axeln värkte intensivt. Dessutom vet man att efterarbetet blir stort. Inte bara fototekniskt men det gäller också att komma ihåg och identifiera alla. Här är det dessutom extra svårt ibland eftersom det, utöver vanliga kändisar, är producenter, programledare med fler.
 


 

Efter "röda mattan" var det en halvtimmes paus för pressen då det bjöds på lite mat i pressrummet. Därefter in i salongen. Först var det lite strul med var fotograferna skulle stå men det löste då det fanns några få stolar under en läktare med tv-teknik.


Första timmen delades flera priser ut och man spelade in för senare klippning och sändning. Galan leddes skickligt av Gina Dirawi som för kvällen var klädd i en vid, ljus klänning och med en stjärntiara på huvudet.
 


 

Enda störningen under försändningen stod Camilla Hennemark för då hon flera gånger skrek ”Prata svenska” då Anna Anka talade på scenen. Hon anser väl inte att skånska är OK. Tilltaget innebar dock att hon slängdes ut från galan. Tur att inte direktsändningen börjat.


Vid åtta så började den två timmar långa direktsändningen. Någon känd person inledde med tal för varje kategori och presenterade först de nominerade och sedan vinnarna som kom lyckliga upp på scenen för tacktal. Lyckligast var nog Pernilla Wahlgren och Bianca Ingrosso som fick två Kristallenpris för Wahlgrens värld.
 


Hoppade efter sändningen över att fotografera minglet efteråt. Tyckte att det var nog med de nästan två tusen tagna bilderna. Efterarbete och distribution till Sjöberg Bildbyrå tog sedan tre dagar.

Fler bilder...

Bilderna finns att köpa för publicering på Sjöberg Bildbyrå.

 

Senaste inläggen

Bloggarkiv