Idolfinalisterna 2018

De tretton finalisterna De tretton finalisterna                                                                                                                                                                                                             Igår så var det presspresentation av finalisterna i året Idol. Platsen var Baggpipe studios i Johanneshov. Det är eleganta och moderna studios i ett äldre flerfamiljshus. Baggpipe som delägs av Anders Bagge tog över studiorna från Abbey Road/EMI. Tidigare har artister som One Direction, Lady Gaga, ABBA, Britney Spears med fler spelat in sin musik där.
 

Anders Bagge i Baggpipe Studios Anders Bagge i Baggpipe Studios

Intressant att se en modern musikstudio från insidan. När jag skulle ta bilder på Anders Bagge tog han in mig i huvudstudion. Innan trodde jag att man mest använde datorer i musikproduktion men det visade sig att där fanns enorma mixerbord.
 

Idoljuryn Idoljuryn

Själva presentation var i det stora huvudrummet i mitten. Det var en stor mängd journalister och fotografer på plats så det blev snabbt väldigt varmt.

Per Lernström inledde med lite historik och en presentation av Gina Dirawi sedan blev det presentation av Idoljuryns fyra medlemmar Nikki Amini, Alexander Kronlund, Anders Bagge och Kishti Tomita.

Maximilian Bergstrand


Efter inledningen så kom de tretton finalisterna in. Det var ju tolv från kvalfinalen plus ett wild card.
 

Efter några korta intervjuer på scenen så blev det dags för gruppfotografering och sedan enskild fotografering och intervjuer.
 


 


Det tog en stund då man måste hugga idolerna mellan intervjuerna för att få några minuters fototid med dem. Jag och en av IBL:s fotografer hade sett ut en trappa som en bra plats att få bra bilder på. I den stora salen var det fullt av strålkastare med ett blått sken som vi ville undvika.


Det var trevligt att träffa, prata med och fotografera Idolerna. Man slås av deras unga ålder men det här är ju en chans för dem att utvecklas som artister. Många har ju fått sitt genombrott genom att medverka i Idol.
 

William Segerdahl


Efter ett par timmar hade jag fått bilder på alla medverkande och juryn. Det var dock inte möjligt att få enskilda bilder på Alexander Kronlund som var genomförkyld och därför gick tidigt.
 

Natalie Brydolf

De tretton finalisterna är:

Ambér Flores, 20 år, Stockholm
Bragi Bergsson, 25 år, Västra Frölunda
Kadiatou Holm Keita, 17 år, Lidingö
Ki Sou, 17 år, Hallsberg
Matice Kamara, 18 år, Halmstad
Maximilian Bergstrand, 24 år, Borlänge
Nadia Cameron, 23 år, Helsingborg
Nathalie Brydolf, 23 år, Bromma
Sebastian Walldén, 23 år, Göteborg
Tua Selge, 17 år, Umeå
Vanja Engström, 18 år, Lidingö
William Segerdahl, 16 år, Vänersborg
William Strid, 21 år, Söderhamn

När allt var klar åkte jag hem efterredigerade och distribuerade bilderna till Sjöberg bildbyrå.

Fler bilder...
 

Senaste inläggen

Bloggarkiv