Sjätte delfinalen av idol

Så var det dags för ytterligare en idolfotografering. Denna gången var det den sjätte delfinalen och temat ”storband”. Som vanlig sändes det från NEP Studios i Spånga. När jag parkerat så blev det en ganska lång promenad runt ett gigantiskt vägarbete som spärrade av halva studiobyggnaden.


Väl framme var det bara att hämta ut pressbadgen och gå in till pressläktaren i den enorma studion. Att fotografera en tv-sändning är speciellt då alla olika strålkastare gör färgerna knöliga. Speciellt gäller det solbrända människor. Det kräver en hel del efterarbete.


Hörde en fotograf som satt bredvid mig berätta om hur han fotograferat Samir och Viktor. De hade tydligen solat eller varit i en soldusch. Resultatet blev bilder som såg ut som två dansande apelsiner.

Vid åtta inleddes sändningen då juryn uppträdde. Musiken spelades av storbandet Sandviken Big Band. Det blev ganska trångt om utrymmet då ett storband kräver sin plats.
 
 


Efter juryns framträdande så började idolernas. Först ut på scen var Tua Selge som framförde ”Fly me to the moon” av Frank Sinatra.


Därefter blev det både rockigt och fartfyllt då Maximiliam Bergstrand körde ”Tutti Frutti” av Little Richard. Pampigt när det backades upp av storbandet.
 


Bragi Bergsson framförde sedan Beyond the sea” av Bobby Darin iklädd en elegant smoking. Anders Bagge undrade om han var på väg till en audition för James Bond.
 


Passande storbandet framförde Sebastian Walldén ”Theme from New York, New York” av Frank Sinatra.

Fartfyllt blev det också då William Strid sjöng ”Hold on, I’m comin’” av Sam & Dave.
 


 

William Segerdahls låtval den här gången kändes väl lite fel för hans röst. ”Suspicious minds” av Elvis Presley kräver nog en djupare röst.Jag gillade verkligen Nathalie Brydolf  framförande av Monica Zetterlunds ”Sakta vi gå genom stan”.  Hon är verkligen en duktig artist som behärskar många musikstilar.


 

Första delen av sändningen avslutades av Kadiatou Holm med ”Shake a tail feather” av C.C Productions.


Efter huvudsändningen struntade jag i att vänta in resultatdelen. Den kan man ju se senare på TVPlay. Jag priade i stället bildredigering och distribution till Sjöberg Bildbyrå där bilderna kan köpas för publicering. Det gick fort att köra hem vid den här tiden på fredagkvällen. Kvällen avslutades med några timmar framför datorn.

Se fler bilder...

Senaste inläggen

Bloggarkiv