Tillsammans mot cancer

Måndagen den 7 januari var det så dags för Tillsammans mot cancer, den årliga galan som samlar in pengar till cancerforskningen. Den sänds ifrån Annexet vid Globen. Jag var där vid femtiden då pressen släpptes in. En halv timma senare så kom de första till ”röda mattan” som för dagen var blå.


 


Det var det vanliga gänget fotografer på plats, d.v.s. TT, Stella, Expressen och jag som representerar Sjöberg bildbyrå. Som vanligt är det många personer som ska fotas samtidigt som man försöker ta namnen och tala in dem i mobilen.

Det var dryga hundratalet med TV-folk, skådespelare, artister, bloggare, stylister och influencers eller möjligen influerare som verkar vara ett lite suspekt ord. De senare är de svåraste att få koll på vilka de är.

En halv timma före sändningen skulle alla vara sittande på sina platser. Flera fotografer avvek efter röda mattan. Jag hade dock bestämt mig för att täcka sändningen och efterföljande fotografering på scenen.


 

Själva galan var ganska känslofylld. Även om man försökte betona det positiva i att fler och fler klarar ett cancerbesked och man kan bota mer än för några år sedan så kvarstår det faktum att inte alla klarar sig.

Värst är de berättelser från unga som fått besked om att deras tid är bestämd och ganska kort. Det känns ju skönt med berättelser om folk som klarat sig och lever tacksamt vidare men för de andra som inte får samma alternativ!!! Gör en god och insats bli månadsgivare till cancerfonden. Det kostar 100 kronor.

Vid halv elvatiden kände jag mig nöjd och åkte hem för redigering och distribution.


Fler bilder...

Bilderna finns som vanligt att köpa för publicering hos Sjöberg bildbyrå.

Senaste inläggen

Bloggarkiv