Filmpremiär, Let´s Dance och Melodifestivalfinal

Blott Sverige svenska komedienner har Blott Sverige svenska komedienner harDen här veckan har varit ganska intensiv med en sjuk katt.
Madicken, katten, blev inlagd på Albano med en för katter väldigt ovanlig autoimmun sjukdom. Drygt 20.000 kronor senare mår hon bra men ska på återbesök om några veckor.

I måndags så fotograferade jag en filmpremiär på Berns. Det var ”Blott Sverige svenska komedienner har regisserad av Nisti Stêrk . Det är en dokumentär där Nisti vill påminna om tidigare generationers komiker som Hjördis Petterson, Julia Ceasar fram till Nancy och Carina.

Det var en typisk ”röda mattan” men med en något högre ålder på kändisarna framför kameran.

Nisti Stêrk och Gunnel Lindblom på premiären av Blott Sverige svenska komedienner har.

Fler bilder...

Bilder för publicering finns att köpa hos Sjöberg bildbyrå.


Let´s Dance 2019 deltagare presenteras på Grand hotell

På tisdagen var det på Grand hotel dags för presspresentation av årets Let’s Dance. Som vanligt ett av TV4 väldigt välarrangerat arrangemang.

Årets tävlande är en blandning av artister, idrottsstjärnor och mediefolk. Både yngre och äldre.

Let´s Dance deltagare 2019


De som kommer att dansa är;
 

Leo Mendez och Malin Watson Leo Mendez och Malin Watson
Den Chilensk-svenska sångaren och artisten Leo Mendez. Han deltog i Melodifestivalen 2018 med låten "Everyday". Hans danspartner är Malin Watson.

Lance Hedman Graaf och Linn Hegda Lance Hedman Graaf och Linn Hegda


Lance Hedman Graaf dansar med Linn Hegdal. Lance har en bakgrund som Thaiboxare och sociala medier-profil. Han medverkade 2018 i realityserien "Lance vs livet" på Viafree.


Sanna Lundell, programledare, journalist och bloggare dansar med Aaron Watson som förra året hade Britt Ekland som partner.
 

Sanna Lundell och aaron Watson
Magdalen Forsberg Magdalen Forsberg


 

Magdalena Forsberg har fått Fredric Brunber som partner i årets tävling. Hon är ju känd för att vara en före detta svensk skidskyttestjärna. Har bland annat vunnit sex VM-guld och tilldelats Jerringpriset vid fyra tillfällen..

Thomas Ravelli och Jasmine Tacács Thomas Ravelli och Jasmine TacácsAlla känner vätl till den före detta landslagsmålvakten Thomas Ravelli som var med när Sverige tog brons i fotbolls VM 1994. Hans danspartner är Jasmine Tacács.

Kristin Kaspersen och Calle Sterner Kristin Kaspersen och Calle Sterner


Programledaren och författaren Kristin Kaspersen, också känd som dotter till Lill-Babs dansar med Calle Sterner.


Sigrid Bernson och sångaren Robin Bengtsson som slog igenom i Idol 2008 och senare vann Melodifestivalen 2017 med I can´t go on dansar tillsammans i årets Let´s Dance.
 

Robin Bengtsson ska dansa med Sigrid Bernsson
Dan Ekborg och Cecilia Ehrling Dan Ekborg och Cecilia Ehrling
 

Dan Ekborg har fått Cecilia Ehrling Danermark som danspartner. Dan är skådespelare och sångare, son till Lars Ekborg. Han har medverkat i ett flertal filmer. Kanske mest kända är Jönssonligan och komedin Tomten är far till alla barnen.

Fab Freddie Fab Freddie 

”Fab” Freddie Svensson dansar med Maria Zimmerman. Han är programledare och nog mest känd för sin roll i Melodifestivalen 2018.

LaGaylia Frazier LaGaylia Frazier 

Från Talangjuryn kommer energiknippet LaGaylia Frazier som kommer att dansa med Tobias Bader.

Debattören, kolumnisten och tidigare handbollsspelaren Linnéa Claeson, känd även för sitt Instagramkonto ”Assholesonline” där hon kämpar för feminism och jämnställdhet.

Linnéa Claeson


Sedan fanns naturligvis både jury med Tony Irving, Ann Wilson, Cecilia Lazar och programledarna David Hellenius och Tilde de Paula Eby på plats.
 

Let´s Dance jury 2019
David Hellenius och Tilde de Paula Eby


Det var en ganska välbevakad pressträff. Let´s Dance är ju en av de stora tävlingsprogrammen.

Fler bilder...

Bilder för publicering hos Sjöberg bildbyrå.

​​​​​​​

Melodifestivalfinalen på Friends Arena 2019

På lördagskvällen så var det dags för finalen i den svenska delen av Melodifestivalen. Det är nog det största evenemanget under året och bevakades av ca 300 journalister och fotografer. Pressen delades in i två grupper, en som kallades A-media vilket är de stora tidningarna och de som har pressläggning under kvällen. Jag hamnade i gruppen övriga som bestod mestadels av bildbyråer och en del utländsk press.
Själva sändningen fick vi följa från pressrummet där man hade tillgång till korv, frukt, kakor och kaffe.

En lycklig John Lundvik


I slutet av sändningen lotsade vi in på arenan för väntan på vinnarfotograferingen. Med så många från media blir det lätt kaosartat. Alla vill ju ha rätt bilder.
 

Vinnaren John Lundvik


Tills slut fick jag dock en överlycklig John Lundvik framför kameran. Det blev ett antal bilder innan jag fick lämna plats för fler fotografer. Tog lite bilder på övriga tävlande innan jag fick hasta upp till pressrummet för direktleverans till en veckotidning som väntade på bilder.


Så fort detta var avklarat tog jag taxi hem för att arbeta med redigering och uppladdning till Sjöberg bildbyrå

Se fler bilder...

Senaste inläggen

Bloggarkiv