Kungen fyller 73Tisdagen den 30 april var jag på plats vid Kungliga slottets yttre borggård då Försvarsmakten och allmänheten uppvaktade Kungen på hans 73-årsdag.
Jag var tidigt ute eftersom jag av erfarenhet vet att pressområdet är litet och att det är en fördel att vara i första linjen,

Visserligen innebär det att man får stå på samma fläck väldigt länge men vädret var bra.

Borggården fylldes på med något tusental Stockholmare och besökare som tålmodigt stod och väntade på kungen med familj.

Inledningsvis var det mycket marsch och musik framfört av marinens musikkår.


Därefter kom Kungen,  tillsammand med prins Carl Philip, ut från Kungliga slottets västra valv och gick fram till högvakten för att ta emot denna. Han gick sedan tillsammans med Prins Carl Philip in i Högvaktsflygen.
 


Under tiden Kungen var inne i högvaktsflygeln spelade först arméns musikkår. Därefter vid tolvtiden sköts salut om 21 skott från Skeppsholmen.
 
Tjugo över tolv kom Kungen och Prins Carl Philip ut igen för att möta den pågående högvakten från Livgardet.
 


Därefter utbringades ett fyrfaldigt leve för H.M. Konungen av överkommendanten följt av Kungssången.
 Jag var imponerad av de barn som tålmodigt stod i publiken och väntade med blommor i händerna. Att små barn kan stå stilla och inte tröttna i två och en halv timme är imponerande.

När det så äntligen var dags lotsades en radda nervösa barn fram och överräckte blomstergåvorna,


Slutligen så när ceremonierna var över gick Kungen och Prins Carl Philip tillbaka in i Slottet för att, tillsammans med de övriga närvarande medlemmarna ur Kungafamiljen, ta emot allmänhetens gratulationer från ett fönster i slottet.
 


Jag hade tur med vädret, det var varmt och solen dämpades något av dismoln. De tilltog senare och när jag åkte hem spöregnade det.

Under eftermiddagen redigerade och distribuerade jag bilderna till Sjöberg bildbyrå.

Senaste inläggen

Bloggarkiv