Presspresentation av Artisterna i Allsång på Skansen 2019

Artisterna i Allsång på Skansen 2019 Artisterna i Allsång på Skansen 2019

Tisdagen den 11 juni var det presspresentation av artisterna som kommer medverka i Allsång på Skansen 2019. Det är som vanligt en blandning av veteraner och debutanter.

Som vanligt var det en ganska stor uppslutning från press och media. Programmet har blivit en sommarinstitution som intresserar en stor publik.
 

Carola Häggkvist


Bland veteranerna finns artister som Carola, Ann-Louise Hanson, Laleh och Orup. Debutanter är bland andra Molly Hammar, Peg Parnevik och Bishara.

Programmet kommer som de senaste tre åren ledas av Sanna Nielsen, alltid lika sprudlande glad. Till råga på allt är det dessutom fyrtioårsjubileum för Allsång på Skansen i SVT.
 

Sanna Nielsen

Sanna säger att hon är med vid alla planeringsmöten men vill inte vara med att fatta besluten om vilka artister som ska medverka i de åtta programmen.
 

Det omåttlig populära programmet blandar det traditionsenliga med nytt med bredd både i ålder och kultur.
 

Miriam Bryant


I år är det Miriam Bryant som får äran att hålla scenen under en hel timma i specialprogrammet Allsångsscenen är din. Hon säger att hon ser det som en del av hennes sommarturné.

Program 1

Först ut i det första programmet som sänds den 25 juni är det ett starkt startfält bestående av den norska världsstjärnan Astrid S, Timbuktu & Damn, allas vår Carola och vår populäre Melodifestvalartist John Lundvik.
 

Carola ska sjunga akustiskt en låt från sitt andra album från 1984. Hon har medverkat ett antal gånger sedan hon gjorde allsångsdebut under Lasse Berghagens tid.
 

Carola Häggkvist
Molly Hammar Molly Hammar


Program 2

I det andra programmet debuterar Molly Hammar och Sandro Cavazza. Bland veteranerna kommer Owe Törnqvist och Laleh.


Program 3

Det tredje programmet kommer förmodligen locka många yngre då Benjamin Ingross och Felix Sandman uppträder. Redan under presentationen av säsongen stod många yngre i publiken och skrek efter dem.

Även Arvingarna lär intressera många, dock förmodligen något äldre. Andra artister som medverkar är Anna Diaz och Claudia Campagnol.
 

Benjamin Ingrosso & Felis Sandman
Sanna Nielsen med Ann-Louise Hanson Sanna Nielsen med Ann-Louise HansonProgram 4


Även i detta program blandas veteraner med debutanter. Ann-Louise Hanson får väl definitivt räknas bland de förra. I år jubilerar den 75-årige Ann-Louise med 60 år som artist. Hon har sjungit med de flesta av Allsångens programledare.

Nya i detta program är debutanterna Bishara, Molly Sandén och rapparen Lamix.


Program 5
 
I program fem medverkar Imenella, folkmusikgruppen Åkervinda och populära dansbandet Sven-Ingvars med frontfiguren Oscar Magnusson.
 

Åkervinda


Program 6
 
I detta program blandas äldre starka namn som Orup med starka yngre namn som Icona Pop, Maxida Märak och Adrian Angelico.
 

Maxinda Märak


Program 7

En av mina favoriter, Miriam Bryant får en stor del av program sju då hon kommer få en hel timme på sig att leda specialinslaget Allsångsscenen är din.
 
Övriga artister är Janice, Philip Jalmelid och unga Oscar Stembridge. Oscar, 11 år, är den yngsta artist i Sverige som fått skivkontrakt med Universal Sweden.
 

Oscar Stembridge
Peg Parnevik Peg Parnevik


Program 8
 
Säsongen avslutas den 13 augusti med en annan debutant Peg Parnevik som tillsammans med Pontus Pettersson bildar duon Gammal.
 
Bland övriga medverkande märks Norlie & KKV.

En intressant musiksommar väntar på tisdagar i TV1.

Efter presentationen var det enskild fotografering och intervjuer på scenen. Många trevliga men stressade artister var det.


Efteråt som vanligt snabbt till bilen och hem till datorn för redigering och uppladnning till Sjöberg bildbyrå där bilderna finns att köpa för publicering.

Fler bilder...

Senaste inläggen

Bloggarkiv