Allsång på Skansen - premiärkvällen

Igår var det premiär för säsongens Allsång på Skansen. Förra sommaren kom det inte en regndroppe under hela säsongen. 2019 års premiär klarade sig med någon halvtimmas marginal. Under sändningen var det molnigt och ca tjugo grader.
 Årets säsong är en jubileumssäsong. Programmet sändes i SVT för första gången den 3 augusti 1979. På den tiden var upplägget lite annorlunda. Man hade bara en kändisgäst per program. För att fira så var en av dagens gäster Ewa Roos som uppträdde i det första programmet för fyrtio år sedan.
 

Efter sedvanlig uppvärmning inför sändningen så äntrade Sanna Nielsen scenen i en silverfärgad klänning och ledde inledningsallsången följt av en presentation av kvällens gäster och sedan sjöng hon en låt om allsången som fyller fyrtio år.

Först upp på scen av kvällens gäster var Timbuktu & Damn. Inledningen var lite tam då responsen från publiken först uteblev. Detta ändrades dock då när han fick drog igång allsång med ”Alla vill till himmelen men ingen vill dö”.
 Detta ändrades dock då när han fick drog igång allsång med ”Alla vill till himmelen men ingen vill dö”.

Efter Timbuktu så var det dags för John Lundvik med sin mellolåt "Is it too late for love". Publiken ställde sig upp och gungade,dansade, sjöng med och klappade händerna.


Efteråt var det vilda applåder över John Lundviks  framträdande. Han blev märkbart rörd över publikens respons. 
 


Därefter valde John Michelangelo som allsångslåt. En fortsatt stående publik applåderade och sjöng glatt med.
 Efter Lundvik berättade Sanna om Allsångens historia och presenterade Ewa Roos. Ewa Roos berättade om hur skönt det var när hon då som enda gäst inte hade någon konkurrens. I dag är hon dock lite nervös även om hon skojade om att det var samma publik nu som då. Hon sjöng sedan "Denna goa tjej" som en hyllning till Sanna Nielsen.


Därefter var det dags för en av kvällens verkligt stora artister, Carola klädd i en yvig röd klänning med släp.
 


Hon sjöng först akustiskt Som en fjäril som var med på ett av hennes första album ”Steg för steg” som släpptes 1984 och valde sedan Fångad av en stormvind som allsång. Man kan nog se "Som en fjäril" som en sorts marknadsföring inför Carolas kommande akustiska turne.

.

Så var det då dags för Astrid S, en ung världskänd norska som nu gjorde svensk debut i allsången. Hon kom på femteplats i norska Idol 2013 och har släppt låtar som 2AM och Running Out.


Astrid S har gjort låtar med superstjärnor som Shawn Mendes, Avicii och Matoma. Och på Spotify har hennes låtar Hurts so Good och Think Before I Talk fått över hundra miljoner spelningar.


Hon fick också "årets Spellemann" 2017, Norges mest prestigefyllda musikpris. 
 


Timbuktu passade på att hylla rapparen Erik Lundin och programledaren Kodjo Akolor som satt i publiken och fick hjälpa Timbuktu med allsången. Han valde ”Alla vill till himmelen men ingen vill dö”.

Mitt under versen till sin egen klassiker tappade han bort texten och började skratta innan Sanna hjälpte honom med vidare med texten.
 


Efter direktsändningen fortsatte man en halvtimma i SVTPlay.
 

Efteråt tog jag mig snabbast möjligt till bilen för transport till dator med redigering och uppladdning av bilderna till Sjöberg bildbyrå. 

Fler bilder...

Senaste inläggen

Bloggarkiv