Idoljuryn kommer in.

Idol 25 oktober

För första gången sedan presspresentationen i Baggpipe studios så bevakade jag en av årets delfinaler i Idol. Precis som förra säsongen så sänds Idol från NEP studios i Spånga. Med tanke på att det ligger lite avsides i ett industriområde så tog jag bilen. Hade ingen lust att försöka hitta en buss sent på kvällen. Det är skönare att komma hem så fort som möjligt och redigera bilderna.
 

Alexander Kronlund Alexander Kronlund


Den här säsongen tycker jag att nivån är väldigt hög på deltagarna. Oavsett vem som vinner kommer vi säkert få se många av dem som artister i framtiden.

En fördel som vi fotografer märker är att de också förstår vikten av att synas i media. Allihopa är väldigt lättarbetade då de villigt täller upp på bilder.

En stor eloge ska också TV4:s pressansvarige  Tanja Tabrizian ha. Hon är nog den bästa i branschen och ser till att alla kan göra ett bra jobb och samtidigt ha trevligt, även om jag åt för mycket smågodis...
 

Gottfrid Krantz sjöng Angels


Temat för kvällen var brittisk musik. Kopplingen med Brexit och "Thank you for the music" fanns där.

Låtvalen var lite udda i min mening Man kunde ju förvänta sig att någon skulle göra Beatles eller Clash men det är väl förmodligen svårt att välja i den låtskatt som England har.
 

Freddie Liljegren Freddie Liljegren
Först ut på scen var Freddie Liljegren som sjöng "Mamma Knows Best" av Jessie J.

Därefter var det dags för säsongens favorit, Tusse som gjorde One Directions "What Makes You Beautiful". Jag och många andra spår att Tusse vinner hela Idol. Han verkar behärska allt.
 

Tusse efter sändningen
Christoffer Hamberg Christoffer Hamberg


Christoffer Hamberg framträdde med George Michaels "Faith". Klädstilen kändes inspirerad av åttiotalet med randiga byxor.
 


Astrid Risberg stack ut lite med en annorlunda låt och ett nästa a cappela framträdande med
"Hide and seek" av Imogen Heap 
 

​​​​​​​Astrid Risberg


Gottfrid Krantz sjöng "Angels" av Robbie Williams. Juryn tyckte att framträdandet var väl klämkäckt och inte fångade känslorna i låten som den bör ha.
 

Gottfrid Krantz
Madelief Termaten Madelief Termaten


Därefter var det dags för en nervös Madelief Termaten med "Pack up"av Eliza Doolitle.

Tyvärr för henne så blev varken juryn eller svenska folket nöjda med framträdandet och i slutet av kvällen blev det klart att hon blev den som fick lämna tävlingen.

Kim Lilja Kim Lilja
En som jag tyckte gjorde bra ifrån sig var Kim Lilja som sjöng "Roxanne". Det kanske beror på att jag personligen tycker det är en väldigt bra låt.

Bra var också Dao Di Ponziano med Coldplays "Fix You".
 

Dao Di Ponziano

Kvällen hade en internationell gästartist som jag faktiskt inte hört talas om. Han skulle vara en världsartist. Vet inte hur många av er som vet vem Tom Walker är men han hade en röst utav guds nåde. Han är skotte och fungerade därför med kvällens tema.

Dock funderade jag över hur juryn ofta kritiserat idolartisterna kring rörelser och dans. Tom Walker stod helt stilla med mikrofonen som skymde ansiktet 90 % av tiden.
 


Efter sändningen var det dags att äntra scenen och Green Room för att ta bilder på var och en av artisterna. Allihopa är väldigt trevliga och förstår vikten av exponering i media. För en lyckad artistkarriär så krävs utöver talang att man förstår hur det fungerar.

Vid halv tolvtiden var jag klar och skyndade mig hem för redigering och distribution till Sjöberg bildbyrå.

Se fler bilder...

Nu närmast är det musikal på söndag. Det är Robin Hood som har premiär på Stockholm Waterfront.

Senaste inläggen

Bloggarkiv