Karolina rustar för nya coronapatienter
Karolina rustar för nya coronapatienter

Nya tider - Coronatider

Det är märkliga och oroande tider vi lever i nu. Coronan slår ett järngrepp om samhället. Jag arbetar nu hemifrån med dagliga digitala möten. Fungerar visserligen bra men det blir ganska snabbt ensamt och småtråkigt.

Guldbron förtöjd vid Slussen
Guldbron förtöjd vid Slussen
Karolinska har förberett tält för test av coronapatienter Karolinska har förberett tält för test av coronapatienter


Alla evenemang, galor och premiärer ställs in och TV sänder utan publik och utan de fotografer som normalt fotograferar för tidningar och bildbyråers räkning.


De senaste uppdragen har varit att plåta guldbron och coronans effekter på Stockholm.

Onekligen en ny värld där broar och byggnader är det som man kan fotografera. Det lär inte bli fler Let´s Dancebilder eller liknande under våren.

Inga obehöriga eller anhöriga släpps in på sjukhuset
Inga obehöriga eller anhöriga släpps in på sjukhuset

Vissa effekter ger verkligen upphov till förvåning. Ett av våra duntäcken gick sönder häromdan. Vi åkte till Ikea för att köpa nytt. Jag var först tveksam om jag ville gå in på varuhuset eftersom jag normalt ser normalt ett besök på Ikea som  en bestraffning på grund av köer och för mycket folk. 
 

Till min förvåning var det i stort sett tomt. Det var personal överallt som putsade och städade. Heder åt Ikea för detta. Vi handlade det vi behövde och åkte hem.

Däremot var det än mer förvånande när jag idag tog en promenad genom stan och såg att det fortfarande kan bli kö för brunchätande inomhus. Med den inställningen lär vi få se en rad nya fall i fortsättningen.


Önskar alla att ni tänker till och håller er friska.

Senaste inläggen

Bloggarkiv