Nyhetsfotograferande ersätter eventfoto

Så här i Coronatider så har mycket förändrats för fotografer. De flesta event är inställda eller digitala. Inga premiärer eller röda mattor.

För min del har det blivit mer uppdragsfoto. Ganska annorlunda från vad jag gjort tidigare men faktiskt ganska kul och mindre stressigt. Jag får i de flesta uppdragen via den danska byrån Byrd. Ofta gäller det uppdrag åt Mitti Stockholm.

Hammarbys ungdomscoach Daniel Engström Hammarbys ungdomscoach Daniel Engström


Det kan vara ganska blandade saker som att fotografera Hammarbys ungdomscoach Daniel Engström för en artikel om att det blivit bråk och trängsel vid stans fotbollsplaner när många lag vill fortsätta träna ute på grund av covid-19. Kan man inte samsas hotar staden att släcka belysningen så att ingen kan spela.Eller att fotografera Järnvägsparken vid Stockholm centralstation som i dag  är en park endast till namnet.  Nu vill staden försöka få lite ordning på den grå platsen.

Ett gasnka kul uppdrag var att fotografera de fantastiska kontbelysningarna av kända byggnade i Stockholm under Nobelvecka.

Det blev en ganska lång kvällspromenad runt om i Stockholm kånkandes på en ganska tung fotoutrustning.

Skistars vd Stefan Sjöstrand Skistars vd Stefan Sjöstrand

Nu senast var uppdraget att fotografera öppnandet av Hammarbybacken efter lång tids stängning. Det var kallt att fota men kul att se glädjen hos skid- och brädåkarna både unga som gamla.

Skistars vd Stefan Sjöstrand var på plats för att bland annat berätta hur man Coronasäkrat anläggningen. Han passade även på att åka några premiäråk.
 

Senaste inläggen

Bloggarkiv