Kronprinsessan Victoria på Baltic Sea Future

Idag så var jag på Baltic Sea Future , en tvärvetenskaplig kongress vars syfte är att främja miljösamarbetet runt Östersjön.


Invigningstalare var Kronprinsessan Victoria som har ett starkt engagemang för miljö- och hållbarhetsfrågor och i synnerhet frågor som rör Östersjön. 

Kronprinsessan är även beskyddare av Stiftelsen Hållbara Hav som tillsammans med Stockholms universitet och Stockholms stad är initiativtagare till Baltic Sea Future.

Baltic Sea Future är en tvådagarskongress där politiker, tjänstemän, forskare och näringsliv från länderna runt Östersjön samlas för tvärvetenskapliga diskussioner. 

Syftet är att bygga en plattform för utbyte av erfarenheter, inspiration, forskning och hur utveckla detta till ledarskap och beslut som i framtiden gynnar enhållbar miljö i Östersjön. 
Baltic Sea Future inleddes med att Kronprinsessan Victoria tillsammans med grundarna Karin Wanngård, finansborgarråd i Stockholms stad, Astrid Söderberg-Widding, rektor Stockholms universitet, och Lena Ek från Stiftelsen Hållbara Hav och öppnade kongressen.

Kul att ta foton i ett så viktigt sammanhang. Man blir ju speciellt engagerad och intresserad när man har ett hus i skärgården och ser hur snabbt förändringarna kommer med mindre fisk och mer algblomning.  

Även om det känns så har man en förståelse för att man åker på ca. 200.000 för att fixa nytt avlopp för miljöns skull.
 

loading...