loading...

Hösten på SVT

Den 17 augusti hade SVT sin presspresentation över hösten TV-satsningar. På plats i TV-huset var nog ett par hundra personer. Det var ett sextiotal journalister och fotografer, medverkande i Tv-serierna, producenter och ledningen för SVT.

TV-hösten kommer att innehålla en hel del drama. Vår tid är nu heter en ny TV-serie som utspelas efter andra världskrigets slut. Handlingen kretsar kring en familj som driver en av Stockholms finaste krogar. Serien börjar sändas den 2 oktober.

Flera tidigare populära serier återkommer nu med en ny säsong. Bland dessa återfinns Jordskott, Saltön, Jills veranda, Grotesco och Top of the lake. Så är det också dags för finalsäsongen av den hyllade kriminalserien Bron.

Det blir också en hel del nya koncept som verkar kul. Carolina Kluft och Micke Leijnegard är programledare för nya Duellen där man har udda utmanare. Som när Carolina Kluft själv tävlar mot ett tunnelbanetåg eller vem vinner när man tävlar om att fälla tio träd – tio skogsarbetare eller en skogsmaskin.

Vi lagar maten är ett annorlunda matlagningsprogram som led av Edward Blom och Doreen Månsson. Tre lag tävlar i varje avsnitt om vilken familj som lagar godast mat. Lagen består av en matlagningsbegåvad förälder och deras , inte så begåvade, vuxna barn.

En annan kul satsning är Erik och Lotta emigrerar. Erik Haag och Lotta Lundgren har lagt Historieätarna bakom sig men den här serien som handlar om emigrationen från Sverige till USA i slutet av artonhundratalet är upplagd på samma humoristiska vis med en blandning av fakta och fiction.

I serien köttets lustar utmanas Henrik Schyffert köttätande. Henrik äter som de flesta för mycket kött och som en van jägare dödat många Djur. Dock inga han känt. Här utmanas han genom att först få hem och lära känna två grisar. Han tar också en närmare titt på slakteriindustrin.

Med start den 8 oktober så börjar Helikopterrånet, en dramadokumentär om ett av Sveriges mest spektakulära rån. Det var 2009 som man använde helikopter i rånet mot G4S värdedepå i Västberga.

Allt det här är endast en del av de tv-satsningar som SVT gör under hösten. Kan nog behövas efter en reprisfylld sommar.