Första veckorna

Första gången vi besökte katterna var de ca sex veckor. Alla ungarna såg likadana ut. Uppfödaren Sara Petterson hade märkt dem med nagellack för att se skillnad på de olika ungarna. Vi valde Pippi och Madicken men skulle få vänta några veckor till de var färdiga att lämna mamman.

Bilderna här nedan är tagna av Sara Petterson under dessa tidiga veckor.

Foto: Sara Petterson
Foto: Sara Petterson
loading...

Första tiden hemma på odengatan

Vid hemkomsten så var det mycket att undersöka och leka med. Både Pippi och Madicken tog snabbt för sig av allt samtidigt som de hade stöd av varandra.

loading...

Första gången ute på landet

När katterna kom ut till landet första gången var det som en ny värld öppnade sig. Jag kommer aldrig glömma första blicken upp mot den blå himlen. Det blev en lång betraktelse över hur stort allting är när det inte finns ett tak.

Pippi var modigast ut på gräsmattan där småkryp genast väckte hennes intresse. Madicken tvekade länge vid kanten av verandan men sedan tog nyfikenheten över och hon tog sitt första steg på gräs.

Inomhus upptäckte de snabbt hur kul det kan vara att anfalla hängande tvätt
 

loading...

De första åren


Med tiden så har båda katterna växt in i familjen. Det är roligt att se hur de har olika personligheter. Pippi är mer eftertänksam men med en stark jaktinstinkt. Stolt men kelig. Madicken är mer nervös men samtidigt nyfiken. Inte speciellt stolt utan hon lämnar ut sig mer direkt av kärlek. Litet feg, syrran får sköta jakten medan man tittar på.

Med tiden har också färgerna förändrats från det ljust, ljust beiga till en mer gyllenbeige färg. Teckningen i ansiktena kan nu mer likna tvättbjörnars.
 

loading...