Kronprinsessan Victoria och prins Daniel välkomnades av tf landshövding Camilla Fagerberg Littorin

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel i Falun

Den 11 november var det dags för kronprinsessparet att besöka Dalarna och Falun. Där träffade kronprinsparet tf landshövding Camilla Fagerberg Littorin som var värd för besöket. De hade möte i landshövdingens residenset med Linus Sandgren, säkerhetschef på Clas Ohlson och ung företagsamhets Tania Gazi och Ibrahim Khodabash.

Vid Falu lasarett möttes kronprinsessparet av Åke Kjellin, divisionschef för medicinska service och Ann-Charlotte Ransjö som är chef för laboratoriemedicin. En intressant rundvandring på laboratoriet följde där man utöver covid-19 analyserar många andra prover.

På högskolan i Dalarna mötes de sedan av rektor Martin Norsell och Johanna Strickert, ordförande för studentkåren.

På Falu rödfärg välkomnades kronprinsessparet av Martin Jansson som berättade om Falu rödfärgs månghundraåriga historia och hur man nu senast påverkats av Pandemin. Därefter följde en rundvandring i fabriken där man visade alla steg i produktionen.

Allt avslutades utanför fabriksbyggnaden där man hade ställt upp en gammal ugn för att visa hur färgen kokades förr. Intresset från kronprinsessparet var stort och Victoria rörde runt i grytan
 

loading...


Publiceringsrätten finns att köpa hos Stella pictures.