Nyinvigning av Bonniers konsthall

Den 22 maj nyinivgdes Bonniers konsthall. Det är  utställningen Samlade verk! 30 år med Maria Bonnier Dahlins stiftelse som pågår till 28 augusti.

På invigningen var Cecilia Edefalk närvarande med sin tavla En annan rörelse.
 

Cecilia Edefalk är en svensk konstnär född den 26 maj 1954 i Norrköping. Hon är känd för sitt arbete inom samtida konst och har arbetat med måleri, fotografi och skulptur. Hennes konstverk har ställts ut både nationellt och internationellt och har blivit väl mottagna av kritiker och konstkännare.

Edefalk är känd för sitt personliga och introspektiva konstnärskap, där hon ofta utforskar teman som identitet, minnen och det mänskliga medvetandet. Hon har även arbetat med porträttmåleri och har porträtterat många kända personer inom svensk kultur och samhälle.

Hennes verk har blivit en del av flera konstsamlingar och institutioner, inklusive Moderna Museet i Stockholm och Göteborgs konstmuseum. Cecilia Edefalk är en av de betydande samtida konstnärerna inom den svenska konstscenen och har bidragit till att forma och utveckla den samtida konstens landskap i Sverige.
 

loading...