Dan Reed Network på Gröna Lund

Den 7 juni uppträdde Dan Reed NetworkGröna Lunds lilla scen. En bra konsert med ett band som jag tidigare missat. 

Dan Reed Network är en amerikansk rockgrupp som bildades i Portland, Oregon, under 1980-talet. Gruppen är mest känd för sin fusion av rock, funk och soul-musik och hade sin storhetstid under den sena 1980-talet och tidiga 1990-talet.

Dan Reed Network släppte sitt debutalbum, "Dan Reed Network," 1988 och fick genast uppmärksamhet för sin unika musikstil och energiska liveframträdanden. De följde upp med albumet "Slam" 1989, som innehöll hits som "Ritual" och "Get to You." Bandets musik var en blandning av rock, funk och soul, vilket gjorde dem distinkta inom rockscenen på den tiden.

Efter några års framgång och turnerande splittrades Dan Reed Network i början av 1990-talet. Dan Reed själv fortsatte sin musikaliska karriär med olika projekt, inklusive soloutgivningar.

Gruppen återförenades dock på 2010-talet och släppte albumet "Fight Another Day" 2016, vilket markerade deras första studioalbum på över 25 år. De har fortsatt att turnera och bevisa sitt musikaliska arv för både nya och gamla fans.

De har varit förband åt bland andra Rolling Stones, Bon Jovi, David Bowie och Midnight Oil.
 

loading...