Igår var jag i Gävle på uppdrag av Stella Pictures. Målet var att följa kronprinsessan Victoria och Prins Daniel på deras besök i Gävleborgs län. Blev en tidig morgon eftersom jag skulle köra upp till Gävle och vara på plats 9.30 för att hämta pressbrickan.
Första fototillfället var vid Gävle slott där kronprinssesparet skulle träffa landshövding Per Bill. Vi fick ta bilder vid ankomsten sedan var det möte inne på slottet där man informerade hur Gävle län påverkats av pandemin.Under tiden fick vi leta os fram till det splitter nya Tullhuset där sjukvården för region Gävleborg huserar. Det var inte helt okomplicerat eftersom det är så nytt att det inte finns med på Google maps.
10.45 anlände kronprinssesparet och det blev en del foton från ankomsten och in i byggnaden för ett informationsmöte med regionrådet Eva Lindberg.

Efter mötet så träffade kronprinssesparet 10-årige William Sjödin som tillsammans med vårdutvecklaren William Sjödin visade hur den app, Hipr-appen, som de tillsammans utvecklat fungerar.Det är en app som förenklar medicineringen till personer med ADHD.

Därefter var det dags för lunch. Under tiden tog vi fotografer oss till Högskolan i Gävle. Tack och lov för bars med måltidsersättning.Framme vid högskolan blev det en stunds extra väntan eftersom lunchen drog ut på tiden. När kronprinssesparet anlände blev det först foton på trappan och senare i biblioteket där de träffade delar av högskolans ledning, studenter och forskare.

Det fanns också ett fototillfälle när de skulle lämna högskolan men alla fotografer valde att i förväg åka till Wetterlings yxfabrik i Storvik. Ingen mening med att köra ikapp med Säpo.


Wetterlings yxfabrik är anrik fabrik som på senare år utvecklats och moderniserats. Det är väl inga billiga yxor utan de kanske mer ska ses som yxornas Ferrari.

Kronprinsparet tog emot av vd Johan Ståhlberg som berättade en del av företagets historia. Sedan blev det en rundtur i verkstaden för att se hur tillverkningen av yxorna går till.

Direkt efter körde jag tillbaka till Stockholm för redigering och uppladdning till Stella Pictures.