Kungafamiljen och Dan Reed Network

Igår var jag på Gröna Lund för att fota Dan Reed Network som spelade på lilla scenen. Det var lite besvärligt att ta sig dit då jag blev avskuren av kungakortegen som skulle till nationaldagsfirandet på Skansen.

Det gjorde emellertid inte så mycket eftersom jag fick några bra bilder på kungafamiljen.

 Jobbigt var däremot att promenera från Dramaten i stället för att ta spårvagnen. På grund av avspärrningarna fick jag släpa på femton kilo kamerautrustning hela Strand-vägen, ut på Djurgården till Gröna Lund. Man ska inte klaga på soligt väder men det blev lite  väl svettigt.

Dan Reed är kanske inte den hetaste artisten för dagen men publiken som fyllde ut utrymmet kring lilla scenen såg ut att trivas. De flesta var nog dock 50+.

Jag träffade Dan före konserten och fick några extra bilder. Han var dock för stressad för något längre samtal.

För de som inte känner till Dan Reed så är han en amerikansk rockartist bildade bandet Dan Reed Network 1985. De fick skivkontrakt med Polygram och var under flera år förband till artister som David Bowie, Bon Jovi, Rolling Stones och Midnight Oil.

Dan Reed Network släppte tre album mellan 1988 och 1992. De sålde i nästan tre miljoner exemplar. De fick en monsterhit med låten  ”Rainbow Child”. 

Dan har jobbat med det mesta, promotat lokala band i Oregon, pjäser, filmprojekt. Det senare fick honom att skriva Zigzag som senare blev film som hamnade på Top 20 på Billboards lista över hemvideouthyrning.

Dan hungrade dock för mer än musik. Han reste till Indien tillsammans med Bob Guccione Jr som var redaktör för Spin Magazine för att intervjua Dalai Lama. Reed tog en lång paus från musikbranschen och tillbringade 4 år i norra Indien i ett tibetanskt kloster för att studera religion.
 


Hans tid i Indien blev en katalysator för den musikala utveckling som följde. 2008 kom han tillbaka med ny musik och hans nya erfarenheter lät honom skriva musik utan pressen från imagen som rockstjärna. Reed har nu släppt sitt tredje soloalbum med titeln "Transmission". Denna samling låtar komponerades och spelades in i Prag, där Dan bor för närvarande. Med Transmission har Dan beslutat att lämna politiken och fokusera mer på konflikter i det mänskliga hjärtat och själen.

Reed har alltid haft en passion för grupper som "Bad Company", "Pink Floyd" och "Fleetwood Mac" och "Transmission"  är ett sätt att fånga känslan i  den här typen av ursprunglig rock.

Dan släppte även  ett akustiskt soloalbum 2014 med titeln "In Between Noise" 2014.

Dagen banduppsättning på Gröna Lund var originalmedlemmarna  Dan Reed, Dan Pred, Brion James, Melvin Brannon II och Blake Sakamoto.

Det var bra drag i musiken och publiken. Det var dock något svårt att få till riktigt bra bilder. Fotodiket låg väldigt nära scenen och röken påverkade kamerornas fokus.

Fler bilder hos Sjöberg Bildbyrå.
 

Senaste inläggen

Bloggarkiv