Melodifestivalen 2019 och idol Semifinal


Jag har inte riktigt hunnit med bloggen denna vecka eftersom den har varit ganska fullspäckad. Den inleddes med fotografering för ett reportage om uppkopplade hem och Google Home. Det var ganska intressant att kliva in i ett hem där man med rösten via Google Home styr TV, musik, med mer samt direkt kan ställa frågor direkt på svenska och omedelbart få svaren. Reportaget kommer att publiceras i ett kommande nummer av tidningen Smarta hem.
 

Jan Malmsjö kommer sjunga Leva livet på Melodifestivalen 2019 Jan Malmsjö kommer sjunga Leva livet på Melodifestivalen 2019

På tisdagen var det presspresentation av deltagarna i Melodifestivalen 2019 på SVT. Ett stort uppbåd av journalister, fotografer och bloggare var där. Startfältet för 2019 är en blandning av artister från Idol, tidigare Melodifestivaler och en del nykomlingar.

Åldersspannet är ganska brett. Äldst är Jan Malmsjö med sina 65 år och yngst är Malou Prytz. Hon är 15 år gammal.
 

SVT hade samtliga artister på plats i studion.

Först var det gruppfoton. Det var väl sådär eftersom trängseln var så stor att det var svårt att få till någon bra bild.

Deltagarna i Melodifestivalen 2019
Lina Hedlund (fd Alcazar) komer att sjunga Victorius i Melodifestivalen 2019 Lina Hedlund (fd Alcazar) komer att sjunga Victorius i Melodifestivalen 2019


Därefter var det enskild fotografering då man går runt och träffar artisterna för att få hel- halvfigur och porträttbilder.

Höll på ett par timmar innan det var dags att åka hem och redigera bilderna och distribuera dom till Sjöberg Bildbyrå.

Fler bilder på deltagarna i Melodifestivalen 2019.


I mitten av veckan var det miljö- och personfotografering för Bulls nya webb.I novembermörkret är det något av en utmaning som ställer stora krav på blixt och extrabelysning.

Veckan avslutades med semifinalen av Idol i NEP studios i Spånga. Sista delfinalen där. Nästa vecka är det final i globen. Personligen höll jag på Kadiatou. Kul att hon gick till final. Det är på tiden att en tjej vinner.
 Alla som kom till semifinalen var dock väldigt duktiga. Det finns ju gott om exempel på artister vars karriär startade i Idol men som inte vann tävlingen.

Fler bilder från semifinalen av Idol 2018.

Senaste inläggen

Bloggarkiv